PSD, prima reacție după protestele violente din București

11.08.2018
PSD, prima reacție după protestele violente din București

PSD are prima reacție după protestele violente de noaptea trecută. Proteste care au ajuns pe primele pagini ale celor mai importante publicații din lume. PSD a transmis astăzi un comunicat de presă în care îl critică pe Klaus Iohannis.

„Partidul Social Democrat dezaprobă categoric actele de violență care au deturnat demonstrația din 10 august 2018 și solicită autorităților statului să-i ancheteze de urgență pe cei care au incitat la violență și pe cei care au comis actele de agresiune.

De asemenea, autoritățile statului trebuie să stabilească în ce măsură actele de violență din Piața Victoriei, care s-au soldat cu răniți și pagube materiale, au fost determinate de declarațiile, îndemnurile sau chiar implicarea directă a unor partide și lideri politici din opoziție.

Totodată, PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să își ceară scuze imediat pentru afirmațiile sale iresponsabile împotriva Jandarmeriei, care a acționat legitim și legal pentru a-i împiedica pe protestatari să pătrundă în Palatul Victoria.

PSD solicită președintelui să își ceară scuze Jandarmeriei

Este inacceptabil ca președintele României să facă o astfel de declarație prin care subminează autoritatea statului și îndeamnă la reluarea agresiunilor împotriva ordinii și instituțiilor publice.

PSD respectă libera exprimare și dreptul cetățenilor de a demonstra în mod pașnic, dar respinge categoric intervențiile politice prin care se încearcă deturnarea manifestațiilor în acțiuni violente, cu scopul răsturnării Guvernului și pentru înlăturarea puterii politice stabilită în mod legitim, prin alegeri libere și corecte”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Citește și Jurnalist TVR, scene cumplite: „Am fost alergată și trântită la pământ”

Citește și Klaus Iohannis, apel la procurorul general al României

Și premierul României a oferit o reacție după protestele violente din București. Viorica Dăncilă spune, într-un comunicat de presă, că astfel de violențe nu au de ce să se întâmple.

Viorica Dăncilă a cerut SRI un raport complet despre cei care au acționat cu violență.