Connect with us
PSD și ALDE ar putea fi excluse din grupurile parlamentare europene din care fac parte. Cine cere excluderea

Știri

PSD și ALDE ar putea fi excluse din grupurile parlamentare europene din care fac parte. Cine cere excluderea

Europarlamentarul Cătălin Ivan (fost PSD) a cerut excluderea din rândurile Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European a PSD. Și ALDE, partidul lui Tăriceanu, se regăsește într-o situație asemănătoare.

Cătălin Ivan cere excluderea PSD-ului din rândurile socialiștilor europeni, motivând că partidul lui Liviu Dragnea a devenit  o „structură mafiotă, antiromânească”, „aservită intereselor unui singur om”.

„După 15 ani de activitate politică, sperând permanent că va veni o generație care-l va reforma și care va impune un nou mod de a face politică în Romania, generație care a venit dar nu a schimbat nimic, am decis să mă angajez total în blocarea acestei structuri mafiote, antiromânești, antidemocratice și total aservite intereselor personale ale unui singur om.

O fac cu conștiința împăcată că am făcut tot ce a depins de mine, din interior, ca să nu se ajungă aici. Nu am putut din interior, am datoria de a face tot ce-mi stă în putere din afara sa. 

Prin urmare, după discuții cu mai mulți colegi din Parlamentul European, voi depune la începutul sesiunii de toamnă a Parlamentului European o solicitare de excludere a PSD-ului din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European

Voi înainta conducerii Grupului un dosar complet cu acțiunile acestui grup infracțional pus în apărarea corupților și voi obține sprijinul colegilor de bună credință din celelalte delegații naționale. Dacă socialiștii europeni nu se dezic de Dragnea și de partidul lui, atunci alegerile de anul viitor nu sună bine deloc”, a scris Cătălin Ivan, pe pagina sa de Facebook.

Austriecii cer excluderea partidului lui Tăriceanu din ALDE Europa

De asemenea, liderul liberalilor austrieci – Beate Meinl-Reisinger, președintele Forumului Liberal Noua Austrie (NEOS) – a solicitat, luni, excluderea grupării lui Călin Popescu-Tăriceanu din ALDE Europa, pentru că face parte dintr-o coaliție care legitimează represiunile violente împotriva a sute de protestatari pașnici.

Chestionată de MEDIAFAX care sunt argumentele politicianului austriac în cererea de excludere a ALDE din familia politică europeană, Nicolai a răspuns: „Argumentele sunt că trebuie să părăsim coaliţia (cu PSD – n.r.) pentru că PSD este un partid nefrecventabil, or aceste chestiuni sunt chestiuni politice, nu ţin de respectarea statutului nostru”.

Europarlamentarul ALDE a precizat că a discutat cu preşedintele ALDE european pe tema solicitării politicianului austriac şi nu se pune problema excluderii partidului din familia europeană.

„Cu domnul van Baalen sigur că am discutat, nici nu se pune problema”, a spus Nicolai,

De asemenea, oamenii lui Tăriceanu dau vina pe USR pentru solicitarea politicienilor austrieci.

„USR bate zadarnic la porţile ALDE europeni şi probabil foloseşte orice mijloace”, a afirmat luni, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

Citește și: Ecaterina Andronescu cere demisia lui Liviu Dragnea și înlocuirea Guvernului Dăncilă

1 Comment

1 Comment

  1. mache

    2018-08-15T13:50:03+03:00 at 13:50

    …zaau….nu le-am dat destule paduri …furaciosii naibii, banci super rentabile, gaze, ….ar vrea mai multe habsburgii …..!….iar acest ivan s-a prostit de bine si a uitat ca e roman….toti tradatorii astia nu merita alesi …merita uitati…ca si mama lor …..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top