De exemplu, știi că mâncarea este în siguranță în frigider și în congelator și probabil nici nu îți trece prin cap că în lipsa ta s-ar fi putut produce o pană de curent care să pună siguranța alimentelor în pericol.
Dacă se taie curentul pentru câteva ore, proprietățile mâncărurilor din congelator vor fi alterate, doar nu degeaba majoritatea pachetelor congelate din supermarketuri au pe etichetă atenționarea de a nu se recongela după decongelare.
Pentru a-ți putea da seama rapid dacă a fost o pană lungă de curent în perioada în care nu ai fost acasă, poți proceda în felul următor: umple pe jumătate o cană sau un alt recipient cu apă, apoi las-o în congelator, până îngheață complet.
După aceea, pune deasupra o monedă și completează restul spațiului cu apă, apoi las-o din nou să înghețe. Poate că te gândești că sună cam stupid, dar iată şi explicația.
Atunci când revii acasă din concediu, verifică cum arată situația din cană: dacă moneda se află acum pe fundul recipientului, înseamnă că a avut loc o pană de curent suficient de lungă încât toată gheața din cană s-a topit, iar moneda a căzut.
În acest caz, mâncare din congelator nu mai poate fi consumată și trebuie să o arunci. Dacă moneda este la locul ei, în mijlocul cănii, înseamnă că nu ai de ce să îți faci griji și poți consuma alimentele înghețate fără să pățești ceva.
Citeşte şi Un mare sfânt este prăznuit luni de Biserica Ortodoxă. Cui îi spunem “La mulţi ani”
Acest articol a fost actualizat la: 2017-10-02T11:45:33+03:00 11:45
Acest site foloseste cookies.
Read More