Connect with us
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: „Oamenii nu au votat și din cauza asocierii referendumului cu Liviu Dragnea”

Știri

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: „Oamenii nu au votat și din cauza asocierii referendumului cu Liviu Dragnea”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a explicat într-un interviu acordat postului de radio RFI, care sunt, din punctul lui de vedere, motivele ce au dus la invalidarea referendumului pentru redefinirea familiei.

„Sunt mai multe cauze pentru neîntrunirea cvorumului: politizarea evenimentului, asocierea referendumului cu Liviu Dragnea, neclaritatea întrebării puse în cadrul referendumului. (…) Nu este înfrângerea Bisericii, este a celor care s-au lăsat captivi indiferenței personale, ignorării mizei acestui referendum și manipulărilor în special din mediul online. (…) A fost o onoare să susținem o temă civică de o asemenea amploare”, este de părere Vasile Bănescu.

Cât despre problema adopției de copii de către cuplurile formate din persoane de același sex: „Cred că nu se va ajunge în societatea românească la adopția de copii de către cuplurile homosexuale. Este o tema excesiv fluturată de unii. Nu consider că acesta este un pericol iminent, dar nu subestimez influența ideologică care punctual este adesea foarte intens promovată de vârfurile ideologiei LGBT-iste. Știm că nu doar la noi, dar mai ales în spațiile apusene, această ideologie este una reală, manifestată intens”, a spus Vasile Bănescu pentru RFI.

Ieri, Patriarhia Română a transmis un comunicat cu privire la rezultatul slab al referendumului pentru redefinirea familiei.

Un succes nedeplin ne cheamă la mai multă speranţă şi lucrare

În urma invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei, Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție după eșecul referendumului: „O lipsă de interes a cetățenilor”

Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română şi-a împlinit misiunea ei civică şi morală în spațiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu. În acest sens, mulţumim celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot.

Citește și: Primul mesaj al lui Liviu Dragnea, după eșecul referendumului: „O societate sănătoasă”

Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată, iar democraţia bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă şi permanentă privind tema dezbătută public.

Deşi referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român.

În acest context social, Biserica Ortodoxă Română are datoria de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine”, a anunțat Patriarhia Română, potrivit stirileprotv.ro.

foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top