Connect with us
Radu Demian a murit. Ce mesaj a transmis FRR

Știri

Radu Demian a murit. Ce mesaj a transmis FRR

Doliu la Federația Română de Rugby! Fostul mare rugbyst Radu Demian a murit la 80 de ani. Fostul mare internaţional român din perioada anilor ’60 – ’70, Radu Demian, a încetat din viaţă, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Federaţiei Româna de Rugby (FRR).

”FRR îşi exprimă regretul faţă de decesul fostului mare internaţional care a evoluat între anii ?60-?70, Radu Demian. Supranumit ‘Gigantul Carpaţilor’, fost căpitan al României, acesta a încetat din viaţă sâmbătă noaptea, la vârsta de 80 de ani, în urma unui infarct. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în postarea FRR.

Şi rugbyul francez este în doliu după decesul, vineri seara, a unui jucător de doar 21 de ani, de la echipa de ligă secundă Aurillac, în urma unui placaj încasat în timpul unui meci amical.

Louis Fajfrowski, 21 de ani, a murit chiar la vestiare, după ce a fost înlocuit în minutul 60 al confruntării cu echipa Rodez, acuzând şocul unui placaj recepţionat cu puţin timp înaintea efectuării schimbării.

Radu Demian a debutat în rubgy la 18 ani

La Aurillac a evoluat o perioadă şi fostul internaţional român Romeo Gontineac, cel care a devenit ulterior antrenor al ”Stejarilor”, calificând prima reprezentativă la CM de rugby din 2011 din Noua Zeelandă.

Radu Demian, fost campiona național la rugby și fost căpitan al echipei naționale, a murit sâmbătă noapte la 80 de ani. Acesta suferea de diabet și a suferit un infarct.

Potrivit Federației Române de Rugby, Demian a debutat în rugby la 18 ani, iar de-a lungul carierei a jucat la Voința Cluj, Știința Cluj, Grivița Roșie, RC Toulon. A antrenat naționala României între 1972 și 1974 și este Maestru Emerit al sportului din 1964.

Demian a câștigat de cinci ori campionatul național al României, cu Grivița Roșie, CCE în 1964. În Franța a câștigat Chalenge Yves du Mannoir.

Dumnezeu să-l odihnească!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top