Connect with us
Radu Mazăre este îngenuncheat. Ce acuzaţii grave îi aduc judecătorii

Știri

Radu Mazăre este îngenuncheat. Ce acuzaţii grave îi aduc judecătorii

Înalta Curte de Casație și Justiție arată, în în motivarea deciziei de ce au emis mandat de arestare pe numele lui Radu Mazăre, după ce acesta a fugit în Madagascar.

Fostul primar este acuzat că a făcut abuz de încrederea judecătorilor, pentru că aceștia îi ridicaseră interdicția de a părăsi țara.

Instanţa a considerat că, prin plecarea în Madagascar, fostul primar a abuzat de încrederea magistraţilor, care i-au ridicat interdicţia de a părăsi ţara.

„Acesta a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile prevăzute de lege, neprezentându-se nici la sediul Biroului de Supravegheri Judiciare, conform graficului de supraveghere stabilit de această instituţie, şi nici la termenul de judecată în faţa instanţei de judecată.” (sursa: motivare ICCJ)

Judecătorii nu au fost impresionaţi de apărarea fostului edil

Mazăre care a anunţat că cere azil politic în insula din sudul Africii, deoarece se consideră persecutat.

Curtea Supremă explică, în motivarea deciziei prin care pe numele lui Radu Mazăre a fost emis mandat de arestare, că faptele pentru care este acuzat justifică decizia, potrivit digi24.ro

„Radu Mazăre a indus în eroare şi, mai apoi, a sfidat Înalta Curte, reuşind totodată să inducă în opinia publică un sentiment de slăbiciune a statului român şi de zădărnicie a actului de justiţie, care tinde să se amplifice, având în vedere alte cazuri notorii de sustragere a unor inculpaţi de sub puterea unor măsuri preventive ori de la executarea pedepsei.” (sursa: motivare ICCJ)

Chiar dacă nu dă nume, instanţa supremă are exemple de inculpaţi fugiţi chiar în propriile procese. Sebastian Ghiţă are două mandate de arestare pe numele său, după ce a reuşit să plece din ţară, deşi avea interdicţie.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a mers în instanţă până la ultimul termen de judecată al procesului, însă înainte ca judecătorii să îl condamnate definitiv la şapte ani de închisoare, a plecat la Londra.

Iar Alina Bica, fostul şef anti-mafia care are două condamnări nedefinitive, a anunţat Curtea Supremă că este în Costa Rica, invocând probleme medicale ce nu îi permit să revină în ţară.

Citeşte şi Alina a fost ucisă chiar de față cu fiica ei. Polițiștii i-au reținut pe ucigași, iar motivul crimei e cumplit!

O crimă terifiantă a îngrozit Italia. O româncă a fost ucisă chiar de față cu fiica sa minoră, iar autorii sunt chiar români care abia au trecut de vârsta majoratului

Doi români, Florin Buzilă și Paul Todirașcu, au fost reținuți de carabinierii italieni, fiind acuzați că au ucis o româncă, chiar sub ochii fiicei sale de 11 ani.

Criminalii riscă acum ani grei de închisoare

Alina Elena Bita a fost găsită în locuința să din Cerda, Sicilia, fără viață. Tânără fusese strangulată, iar crimă a avut loc chiar sub ochii fiicei sale, scrie Monreale Press. Suspecții au fost reținuți abia acum.

Cei doi tineri, în vârstă de 18 și respective 19 ani, au intrat, în casă, peste femeia pe care au jefuit-o și au ucis-o. Suma găsită în casă era modică.

Abia după câteva ore vecinii au alertat poliția, auzind plânsetele disperate ale copilei. Soțul femeii a fost cel care a făcut descoperirea terifiantă.

1 Comment

1 Comment

  1. Petrulenco

    2018-01-21T21:05:43+02:00 at 21:05

    Pot da exemple concrete de abuzuri ale ICCJ, pt mine justitiarii romani sunt sub orice critica, OBLIGATORIU trebuie sa raspunda pentru hotararile luate. Demnitate la justitiari nu exista. Cati dintre justitiari si-au dat demisia? Cate cazuri, au fost si inca mai sunt pierdute la CEDO. Cei care infaptuiesc actul de justitie ar trebui sa taca din gura deoarece tot cei care demonstreaza cat si intreaga populatie plasteste pt erorile lor. Daca la ora asta exista o breasla mai incapabila si mai nesimtita este cea a justitiarilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top