Connect with us
raed arafat furtuna

Știri

Raed Arafat a făcut anunțul IMPORTANT despre furtuna de azi! Apelul său către populație

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a făcut precizări în ceea ce privește furtuna prognozată de meteorologi pentru miercuri.

”Vor fi rafale de vânt mai puternice, de 60km/h, nu ne așteptăm la ceva similar cu ce a fost la Timișoara. da, ne așteptăm la ploi abundente, la vânt mai puternic, dar nu avem nicio avertizare, dovadă că va fi ceva similar cu furtuna de la Timișoara”, a asigurat, miercuri, Raed Arafat, la Antena 3, care a precizat că au fost mobilizate forțe de intervenție suplimentare, pregătite să acționeze dacă oamenii sunt în pericol.

El a făcut apel la calm și a sfătuit populația ca în cazul vremea se schimbă brusc și vântul începe să sufle puternic, oamenii să se adăpostească în clădiri, nu lângă pomi și să nu intre în panică.

Pe de altă parte, Arafat susține că alertele prin sirene nu sunt suficiente, iar o investiţie în acestea ar însemna sume foarte mari de bani, care depăşesc sumele pentru implementare sistemului de avertizare prin SMS în cazuri de urgenţă, care va folosi tehnologia „cell broadcast messages”.

„La acest moment, sirenele nu ajung, conform evaluărilor noastre, la mai mult de 50% din populaţie. Mai mult decât atât, sirenele nu transmit un mesaj clar, sirenele transmit doar o alertă pe care omul poate să o interpreteze cum doreşte”, a mai declarat miercuri Arafat.

Informații actualizate despre starea vremii puteți găsi AICI!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top