Connect with us
Raed Arafat a spus când vom scăpa de masca de protecție. Cât timp mai este obligatorie

Știri

Raed Arafat a spus când vom scăpa de masca de protecție. Cât timp mai este obligatorie

Raed Arafat a vorbit despre momentul în care vom scăpa de masca de protecție. De câteva luni bune, masca de protecție este indispensabilă atunci când plecăm de acasă. Purtarea măștii de protecție este una dintre măsurile impuse de autorități în vederea limitării răspândirii coronavirusului. Până când trebuie să purtăm masca de protecție.

Raed Arafat a spus când scăpăm de masca de protecție

Potrivit șefului Comandamentului pentru Situații de Urgență, purtarea măștii de protecție în spațiile închise și deschise este recomandată până se vaccinează anti-coronavirus 60-70% din populația țării.

La acest moment, virusul încă se transmite și încă putem să fim infectați. Obligativitatea purtării măștii de protecție va dispărea încet, probabil mai întâi în spațiile deschise, în aer liber. Va fi o dispariție treptată, spune Arafat, în funcție de analiza situației epidemiologice.

”Cred că la momentul în care vom ajunge la un procent de vaccinare mai mare şi la reducerea răspândirii virusului într-un mod semnificativ, să înceapă discuţiile cam unde va fi obligatorie masca şi unde nu. Poate că începe să dispară treptat din obligativitatea în aer liber, încet – încet să dispară şi din obligativitatea în spaţiile închise, dar cu anumite condiţii. Nu cred că va fi o dispariţie imediată, dar va fi o dispariţie treptată a regulilor de purtare a măştii şi asta depinde de o analiză a situaţiei epidemiologice şi de recomandările care vor veni din partea epidemiologilor”, a declarat Raed Arafat.

Cazuri de coronavirus în România, 19 ianuarie 2021

Grupul de comunicare strategică a anunțat luni, 18 ianuarie, că au fost confirmate 695.153 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 625.449 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.509 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 427 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

17.271 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 20 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la categoria de peste 80 de ani.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top