Connect with us
Raed Arafat, anunț important pentru toți românii: "Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare."

Știri

Raed Arafat, anunț important pentru toți românii: „Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare.”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. De la 15 mai a fost ridicată starea de urgență și a început revenirea treptatăla viața de dinainte de pandemie. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate. Mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă, sunt permise deplasările fără justificare, activitățile în aer liber și au fost deschise și mall-urile. În ultima perioadă, deja s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, iar autoritățile se se gândesc să ia măsuri. Astfel, Raed Arafat a declarat că ar putea fi amânată următoarea etapă de relaxare.

Raed Arafat, anunț important pentru toți românii: „Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare.”

Situația epidemiologică este analizată regulat, iar la fiecare două săptămâni are loc o relaxare a restricțiilor impuse de autorități pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Următoarea relaxare ar trebui să aibă loc la 30 iunie, dacă situația o va permite. Totuși, datele din România nu sunt îmbucurătoare. Numărul de infectări zilnice a crescut semnificativ, dublându-se.

Raed Arafat a declarat că această mișcare ar putea fi amânată, având în vedere că se menține un ritm ascendent al îmbolnăvirilor. De asemenea, el susține că atitudinea oamenilor nu mai este la fel de responsabilă ca în prima fază a relaxării și vocile care susțin că virusul nu există ar influența comportamentul românilor. De asemenea, el atrage atenția românilor prin faptul că nu este posibilă o revenire la viața normală, fără respectarea măsurilor care să ducă la dispariția nemilosului virus, care încă este în comunitate. În caz contrar, lucrurile se vor complica și se va ajunge la o situație ce nu va putea fi controlată.

„Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare. Este posibil, nu este deloc exclus. Suntem îngrijorați, la început oamenii au respectat regulile, în faza 1. În faza 2 au început să audă diverse. S-a întărit curentul opiniilor împotrivă, că tot ce s-a făcut e un fiasco. Am auzit un medic care spunea că e o biată gripă, care nu e o problemă. Am zis că măsurile de relaxare, ca să funcționeze, trebuie să aibă măsuri compensatorii – masca, distanțare. Dacă nu respectăm măsurile compensatorii, măsurile de relaxare duc la creștere necontrolabilă.”, a declarat Arafat.

Avertismentul președintelui

În ceea ce privește reinstaurarea unor restricții la care s-a renunțat, Iohannis a declarat că Executivul nu urmărește această acțiune decât în cazul în care lucrurile se agravează semnificativ. Până atunci, președintele a precizat că măsurile adoptate acum vor da rezultate bune dacă românii vor acționa responsabil și le vor respecta cu strictețe. În caz contrar, numărul de infectări ar putea exploda și situația nu va mai putea fi ținută sub control. Astfel, singura soluție va fi revenirea la starea de urgență.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top