Știri

Raed Arafat, avertisment pentru români: “Nu este vorba despre o glumă”

Raed Arafat a făcut un nou avertisment pentru români, în contextul creșterii vertiginoase a numărului de noi îmbolnăviri. Șeful DSU le-a atras atenția cetățenilor să nu mai creadă în poveștile celor care consideră că acest virus se manifestă la fel ca și o gripă și a oferit și argumente în acest sens. Din păcate, odată cu a treia etapă de relaxare numărul cazurilor noi a început să depășească din nou numărul de 300 în 24 de ore.

Raed Arafat, avertisment pentru români: “Nu este vorba despre o glumă”

Arafat a explicat de ce coronavirusul nu trebuie confundat cu o simplă gripă, deși multe persoane susțin că ar fi una și aceeași. diferențele sunt de fapt enorme, iar argumentul principal al șefului DSU este acela că personalul medical nu este atât de afectat de gripă precum este de noul coronavirus.

El a subliniat că populația nu trebuie să creadă că totul este o glumă sau o exagerare și totodată a vorbit și despre cle mai urât scenariu, acela în care am putea avea parte d eo creștere exponențială în următoarea perioadă. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă cetățenii încetează să mai respecte principalele măsuri de protecție și nu mai iau în serios distanțarea socială.

„Cred că unul dintre motivele pentru care unii nu mai respectă regulile, sau le respectă mai puţin decât ar trebui, sunt toate aceste speculaţii despre faptul că virusul nu există sau că este – şi aici nu am să uit comentariul unui coleg medic, care zice este vorba de o biată gripă. Dar răspunsul meu este o biata gripă nu ucide, cum am văzut în alte ţări, sute sau mii din rândul personalului medical.

Un virus obişnuit de gripă, sau o biată gripă, între ghilimele, nu ucide atâta personal medical când ei îşi fac datoria lor. Dacă personalul medical e atât de expus, gândiţi-vă că şi populaţia este expusă şi trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre o glumă sau despre o exagerare. Nu le cerem decât respectarea regulilor care au fost recomandate, ca să evităm o deteriorare a situaţiei pe care să nu putem să o controlăm.

Scenariul că o să avem o creştere exponenţială este unul dintre scenariile care există şi ar fi scenariul urât, să avem o creştere rapidă şi exponenţială”, a mai spus Raed Arafat la TVR.

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More