Connect with us
Marcel Vela: Cei care sunt izolați, dacă încalcă izolarea, intră în carantină pe banii lor

Știri

Raed Arafat: Bucureștiul nu se închide! Știrile de acest gen sunt fake news

Raed Arafat și Ministrul de interne face un apel către presă să nu mai distribuie informația potrivit căreia Bucureștiul se închide duminică. O televiziune de știri a dat știrea în care pe surse susține că Bucureștiul ar urma să fie închis în contextul epidemiei de  coronavirus.

Raed Arafat a declarat și astăzi, intr-o intervenție la DIGI24, că nici nu se pune problema în acest moment ca Bucureștiul să fie închis și accesul populației din capitlă să fie restricționat.

De asemenea Ministrul de Interne roagă populația să verifice știrile de pe sursele de comunicare oficiale, cum ar fi site-ul site-ul mai.gov.ro sau paginile de Facebook ale Ministerului de Interne și IGSU.

De asemenea populația este rugată să citească site-uri credibile și să urmărească televiziuni care au o cotă mare de credibilitate în rândul publicului.

Raed Arafat: Nu se pune problema ca București să fie închis deocamdată

Raed Arafat: Bucuresti nu se inchide, deocamdata

Raed Arafat: Bucuresti nu se inchide, deocamdata

Raed Arafat a declarat că nu se pune problema deocamdată ca municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov să fie închise, prin intrarea în carantină, dar, dacă vor exista foarte multe îmbolnăviri în comunitate, specialiştii vor putea dicta orice măsură.

Arafat a fost întrebat, miercuri, dacă se pune problema închiderii Bucureştiului şi a judeţului Ilfov şi a răspuns: „Nu, la acest moment, nu se pune problema. Dacă va fi o transmitere foarte susţinută în comunitate, foarte intensă, se pot lua astfel de măsuri, dar sunt măsuri extreme, iar în acest moment nu se pune problema. Nu avem în acest moment scenariul care să impună o astfel de măsură”.

Acesta a precizat şi că, dacă creşte foarte mult numărul persoanelor care trebuie puse în carantină, se va putea ajunge la situaţia în care carantinarea să se facă la domiciliu, sub pază.

Deocamdată nu este cazul, Guvernul aprobând închirierea unor hoteluri pentru carantinare.

În Bucureşti s-au confirmat până acum 12 cazuri de infectare cu coronavirus, din toralul de 31, iar un pacient este din Ilfov.”, a declarat Raed Arafat într-o conferință de presă.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top