Connect with us
Raed Arafat: Cand se relaxează măsurile. Va trebui să învățăm să trăim cu acest virus"

Știri

Raed Arafat: Complet interzis, nunti, botezuri, concerte. Se ia în calcul închiderea metroului

Raed Arafat, secretarul de stat din Ministrul Sănătății, a interzis astăzi toate evenimentele cu un număr mare de persoane. Astfel, nunțile, botezurile, concertele sau orice alte evenimente care strâng la un loc peste 1000 de persoane sunt complet interzise.

Se ia in calcul ca și metroul sa fie oprit pe durata interdicției impusă de ministerul sănătății. La metrou se strang foarte multe persoane în special în stațiile aglomerate precum Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei, Piața Unirii sau Dristor. Deocamdată decizia nu a fost comunicată însă o sursă din gurven susține că se ia în calcul limitarea transportului în comun în contextul epidemiei.

Raed Arafat a declarat că cei care nu respectă regulile izolării la domiciliu riscă amenzi de până la 20.000 de lei dar, în acelaşi timp, vor fi deschise şi dosare penale dacă îmbolnăvesc cu ştiinţă alţi cetăţeni

Declararea la intrare la graniţă de alte zone decât zonele reale de unde au venit poată să fie luată sub incidenţa legii penale ca şi declaraţie falsă. Au fost aplicate amenzi de până la 20.000 de lei persoanelor care nu au respectat regulile de izolare”, a afirmat Arafat, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul MAI.

Zboruri anulate

Wizz Air, Blue Air și Tarom anulează până pe 2 aprilie toate zborurile spre Bergamo, Milano, Tresiso și Roma (Tarom). Măsura vine în contextul încercării de a limita extinderea epidemiei din acest moment.

Andreea Marinescu este reporter și redactor generalist la HUFF.ro. Are o experiență de 6 ani în jurnalism, iar ultimii 3 și i-a petrecut în jurnalismul online. A mai scris pe site-uri de TOP din România, precum www.revistate.ro. Andreea Marinescu este specializată în știri generale, economice și analize. De asemenea este un bun reporter de teren care are surse bune de informare și credibile.

1 Comment

1 Comment

  1. gigi

    2020-03-08T20:35:39+02:00 at 20:35

    Nu a zis că închide metroul, de ce mâncați căcat???

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top