Connect with us
Se va prelungi STAREA DE URGENȚĂ după 15 mai? Raed Arafat: ”Urmează să vedem impactul Paștelui”

Știri

Raed Arafat: „Dacă nu respectăm măsurile de igienă, vor exploda cazurile”

Raed Arafat ne avertizează legat de relaxarea de pe 15 mai. Deși măsurile de protecție vor fi ridicate treptat, pericolul nu va trece. Trebuie să avem grijă în continuare de noi și de sănătatea noastră. Află mai jos ce a spus Raed Arafat despre întreaga situație.

Raed Arafat: „Dacă nu respectăm măsurile de igienă, vor exploda cazurile”

Deși pe 15 mai va începe relaxarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului, Raed Arafat ne avertizează că pericolul nu a trecut. Mai mult, dacă nu vom respecta măsurile de igienă, numărul de cazuri va exploda.

Acesta a mai precizat că măsurile de relaxare a restricțiilor vor începe să fie introduse treptat, dar asta nu semnifică faptul că pericolul este inexistent.

„Aceste măsuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp. Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație”, a declarat Arafat conform Mediafax.

Cetățenii vor trebui să fie mult mai responsabili ca până acum.

„Vor începe măsurile de relaxare de la 15 mai, dar vor fi treptate. Vor fi unele recomandări de sănătate publică în ceea ce privește industria HORECA. Faptul că încep măsurile de relaxare nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți. Se relaxează unele lucruri, dar cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili”, a adăugat Arafat.

A fost întrebat ce înseamnă această relaxare, iar Arafat a răspuns:

„Vor fi relaxate anumite activități care îți permit să duci o viață mai aproape de normal. Să poți să te duci în parc, la un joc de tenis etc”.

Klaus Iohannis a anunțat după întrevederea cu Ludovic Orban și mai mulți miniști că măsurile vor fi luate după data de 15 mai.

O măsură este ca oamenii să poarte măștile de protecție în spații închise și în mijloacele de transport în mod obligatoriu. Mai mult, după 15 mai restrângerile privitoare la libera circulație vor fi ridicate, în anumite condiții. Românii vor putea merge oriunde fără să declare unde și ce merg.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top