Știri

Raed Arafat explică: de ce se închid magazinele la ora 18.00

Raed Arafat explică logica măsurii care vizează închiderea magazinelor începând cu ora 18.00. În localitățile unde rata de incidență a depășit 4, respectiv 7,5 la mia de locuitori, programul magazinelor a fost scurtat. Aceasta este una dintre măsurile impuse recent de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului. De asemenea, s-a decis interdicția de circulație după ora 20.00.

De ce se închid magazinele la ora 18.00

Șeful DSU a vorbit despre motivul pentru care autoritățile au scurtat programul magazinelor și au limitat circulația după ora 20.00. Măsura a nemulțumit mii de români care au ieșit în stradă să protesteze. Raed Arafat a justificat aceste decizii. El spune că dacă magazinele se închid la ora 18.00, până la ora 20.00 au timp să ajungă acasă și angajații li ultimii clienți.

„După discuţii în cadrul Comitetului Naţional, după ce a ajuns la Comitetul Naţional s-a ajuns să rămână ora 20.00 şi magazinele ora 18.00 pentru că logic situaţia este ca la ora 20 lumea să fie ajunsă acasă”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a declarat că cele două măsuri sunt în corelație și că dacă circulația ar fi fost interzisă de la ora 20.00, iar magazinele rămâneau deschise până ora 22.00, oamenii și-ar fi făcut declarație și ar fi spus că au nevoie de ceva de la magazin. Arafat admite că aceasta nu este o măsură plăcută, dar vizează reducerea mobilității pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„Bineînţeles, cei care nu reuşesc să ajungă la magazin vineri seara, au ziua de sâmbătă până la 6 seara, au ziua de duminică până la 6 seara. Magazinele sunt deschise, numai că se opresc la ora 18.00 şi la ora 20.00 se opreşte circulaţia”, a mai precizat șeful DSU.

Bilanțul cazurilor de coronavirus, 3 aprilie 2021

Cea mai recentă actualizare cu privire la numărul cazurilor de coronavirus din țara noastră a fost făcută vineri, 2 aprilie, de către Grupul de Comunicare Strategică. Acesta a anunțat că pe teritoriul României, au fost confirmate 964.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 862.137 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.808 cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars Cov-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More