Connect with us
Raed Arafat face clarificări: "vaccinarea anti-COVID nu va fi obligatorie"

Știri

Raed Arafat face clarificări: „vaccinarea anti-COVID nu va fi obligatorie”

Raed Arafat a declarat că vaccinarea anti-Covid 19 nu va fi 0bligatorie. Pe fondul campaniilor de vaccinare care se desfășoară acum în țară, șeful DSU a ținut să facă anumite precizări. Au apărut zvonuri cum că românii vor fi obligați să-și facă vaccinul împotriva virusului, motiv pentru care Arafat a intervenit și a clarificat subiectul.

Raed Arafat: este obligatoriu să ne vaccinăm împotriva coronavirusului?

Campaniile de vaccinare sunt în plină desfășurare în țara noastră, iar Raed Arafat a declarat la un post de televiziune că vaccinul anti-coronavirus nu va fi obligatoriu. El a ținut să precizeze că această vaccinare este și va fi voluntară și a arătat cu degetul campaniile agresive împotriva vaccinări despre care, spune el, că ne îndepărtează de momentul revenirii la normal.

„Trebuie să clarificăm în mod clar: pentru Covid-19 nu este nimeni care să spună că vaccinarea va fi obligatorie. Vaccinarea împotriva Covid-19 este și va fi voluntară. Există campanii extrem de agresive împotriva vaccinării, iar aceste campanii nu fac altceva decât să îndepărteze momentul în care vom putea ridica toate restricțiile și vom putea reveni la normal”, a declarat Raed Arafat.

Câți români s-au vaccinat împotriva virusului Sars Cov 2

În România au fost administrare, până acum, doze de vaccin Pfizer și Moderna. În total, în ultimele 24 de ore au fost administrate 29.879 de doze. Din 27 decembrie 2020 și până la acest moment au fost administrate 1.113.975 doze de vaccin împotriva virusului Sars Cov 2.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 14 februarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Raed Arafat face clarificări: „vaccinarea anti-COVID nu va fi obligatorie”

În ceea ce privește bilanțul infectărilor cu noul coronavirus, potrivit celei mai recente actualizări, la data de 14 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 761.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 708.151 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.872 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top