Știri

Raed Arafat: Starea de urgență ar putea fi din nou instituită, dacă continuăm așa

Starea de urgență ar putea fi din nou activată de autorități, dacă numărul îmbolnăvirilor crește continuu. Imediat după prima etapa de relaxare numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a crescut în fiecare zi. Acum ne situăm la o medie de 340 de cazuri noi zilnice. Secretarul de stat Arafat spune că nu am ajuns încă la valul doi.

Raed Arafat: „Am putea fi nevoiți să amănăm etapa a a treia de relaxare”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că etapa a treia de relaxare ar putea fi amânată dacă numărul de cazuri continuă să crească. Problema cea mai mare este că și starea de urgență ar putea fi din nou instituită. Arafat spune că principala vină o au românii, care merg la terasă și nu respectă condițiile minime de distanțare socială.

Persoanele care se urcă în mijloacele de transport cu mască și o dau dupa aceea jos. Persoanele juridice care din dorința de a face profit se fac că nu văd clienții care nu respectă regulile din această perioadă. Practic tot efortul din starea de urgență este acum diluat de faptul că cetățenii români nu ascultă de regulile impuse de autorități.

Într-un interviu Raed Arafat a declarat:

“La acest moment suntem într-o creştere pe care o vedem. Acum suntem la 340, 320 de cazuri. Această cifră ne arată că totuşi situaţia nu este stabilă şi am mai zis acest lucru, e prea devreme să spunem că va fi un val care va creşte continuu.

Trebuie să urmărim câteva zile, să vedem care este creşterea, dar semnalele, calculele pe care le au unii experţi care ne fac modelări pe situaţie nu sunt optimiste deloc. La acest moment, este risc să vedem o creştere continuă şi să avem o răspândire din nou în comunitate, să apară mai multe focare, pentru că, din păcate, lumea nu mai respectă unele reguli”, a precizat Raed Arafat pentru Observator.

Starea de urgență ar putea fi din nou activată

Președintele Klaus Iohannis a declarat ferm că nu va ezita să ia măsuri drastice dacă numărul cazurilor de coronavirus din România crește. Asta ar însemna și activarea stării de urgență care ar paraliza din nou tot ce înseamnă turism, horeca și multe companii.

De asemenea autoritățile sunt pregătite să ia măsuri mai drastice, daca românii nu vor respecta regulile impuse de autorități pentru prenirea îmbolnăvirii cu COVID-19.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-06-21T10:28:25+03:00 10:28

Vezi comentarii

    • PUȘCĂRIAȘII CARE NE CONDUC , MERCENARI AI MARILOR PUTERI ȘI AI EVREILOR , AU VÂNDUT , JEFUIT ȘI DISTRUS ROMÂNIA ȘI SE TEM SĂ NU IASĂ LUMEA ÎN STRADĂ !!!!
      VOR ADUCE ROMÂNIA LA SAPĂ DE LEMN , O VOR PUNE PE BUTUCI , VOR VENI JIDANII ȘI O VOR CUMPĂRA PE NIMIC ȘI O VOR VINDE LA BUCATĂ !!!!!
      NOTĂ
      MAS MEDIA ( ȘTIRILE ) E TOT JIDĂNEASCĂ !!!!

  • AU DAT DRUMUL LA TERASE SI CANILE ,PAHARELE NU SUNT DECONTAMINATE DUPA FIECRE FOLOSIRE. ESTE SUFICIENT SA SPELE PAHARUL DOAR CU APA.........

Share
Scris de
Adrian Vrauko

Acest site foloseste cookies.

Read More