Connect with us
Comisa de buget-finanțe a Senatului a dat raport favorabil proiectului PSD de eliminare a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017.

Știri

Raport favorabil pentru proiectul PSD de eliminare a 102 taxe nefiscale

Comisia de buget-finanțe din Senat a adoptat cu sașe voturi pentru și o abținere proiectul de lege al PSD care prevede eliminarea a 102 de taxe nefiscale.

În urmă cu o săptămână, Liviu Dragnea și alți lideri ai PSD au depus la Senat o inițiativă legislativă care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, de la 1 ianuarie 2017.

 

„Am depus astăzi cu dorinţa ca acest proiect de lege să intre în vigoare în acest an, astfel încât de la 1 ianuarie 2017 102 taxe nefiscale să fie eliminate. Vorbim de peste 50% din taxele nefiscale pe care le plătesc cetăţenii români şi o valoare de peste 80% a acestora. Dincolo de valoare, de număr, este vorba de o cantitate de timp uriaşă pe care o pierd românii pentru a plăti aceste taxe, unele care sunt foarte mici şi, de asemenea, nervii şi umilinţa pe care mulţi dintre cetăţenii români, aproape toţi, o simt atunci când trebuie să meargă din ghişeu în ghişeu”, spunea Liviu Dragnea, precizând că impactul bugetar este unul foarte mic, sub 0.1% din PIB.

Potrivit liderului PSD, între taxele nefiscale care urmează să fie eliminate, dacă proiectul de lege va fi adoptat, ar fi: taxa de timbru de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top