Connect with us
Rareș Bogdan a fost audiat în dosarul lui Marian Vanghelie. Realizatorul TV a recunoscut că se întâlnea seara cu fostul primar al sectorului 5

Știri

Rareș Bogdan, explicații despre relația cu Marian Vanghelie: „Eu eram premiantul clasei, el era băiatul din ultima bancă”

Rareș Bogdan a fost audiat ca martor, miercuri, la Tribunalul București, în dosarul lui Marian Vanghelie. Realizatorul TV a recunoscut că se întâlnea seara cu fostul primar al sectorului 5, și discutau și despre dosarul acestuia. Bogdan a precizat însă că nu i-a spus niciodată că va interveni în favoarea sa.

Realizatorul TV  a precizat că din discuțiile purtate, el era premiantul clasei iar Vanghelie era „băiatul din ultima bancă”, cu o inteligenţă nativă şi „spumos”. Rareș Bogdan a menționat și faptul că discuţiile lor aveau „o serie de invective” la adresa lui Victor Ponta.

„El era duşmanul lui Ponta în interior, noi eram duşmanii lui Ponta din exterior”, a declarat Rareș Bogdan.

Realizatorul TV și-a menținut declarația conform căreia îl cunoaște pe fostul edil de doi și că întâlnirea le-a fost intermediată de Cozmin Gușă. De asemnea, el a recunoscut că se întâlneau seara târziu, la restaurantul Asiatic şi la hotelul Phoenicia.

Jurnalistul a confirmat și faptul că Marian Vanghelie i-a spus că vărul sau a fost chemat la parchet într-un dosar „făcut de Ponta, Ghiţă, Oprea”.

Rareș Bogdan a negat ipoteza conform căreia o intervenție a sa la președintele Iohannis i-ar fi putut fi favorabilă lui Vanghelie.

“Exclus! Nu cred că ajunge nimeni la dânsul cu aşa ceva. În ceea ce mă priveşte, pentru a ajunge la Preşedinţie, există modalitatea clasică de comunicare, prin biroul de presă. Nici măcar eu, ci persoanele din echipa mea, iau legătură cu persoanele din echipa preşedintelui”, a precizat realizatorul TV.

Rareș Bogdan: „El era duşmanul lui Ponta în interior, noi eram duşmanii lui Ponta din exterior”

Întrebat dacă Vanghelie și-ar fi exprimat dorința de a apela la alte persoane pentru a-și rezolva problemele juridice, Rareș Bogdan a negat.

„Discuţiile conţineau o serie de invective, şi din partea mea şi din partea lui Vanghelie, la adesa lui Ponta.(…) Eu vin din Cluj de patru ani în Bucureşti. Eu am fost premiantul clasei şi pentru unul ca mine el era băiatul din ultima bancă. El era duşmanul lui Ponta în interior, noi eram duşmanii lui Ponta din exterior. Vanghelie era băiatul din ultima bancă, cu o inteligenţă nativă, ştia Bucureştiul de altădată, era spumos”, a mai spus Rareş Bogdan.

Potrivit procurorilor DNA, Marian Vanghelie ar fi vorbit cu o cunoștiință despre relația sa cu realizatorul TV.

Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareş, să se ducă mâine dimineaţă, la prima oră, la Iohannis. Înţelegi? Că eu am o … ţin relaţia prin Rareş Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să facă majoritatea la Senat”, ar fi spus Vanghelie în interceptarea produsă de anchetatori.

Citește și: Un fost primar din Alba a fost găsit cu gâtul tăiat, lângă mașină

În iulie 2015, Marian Vanghelie a fost trimis în judecată pentru nouă fapte de luare de mită şi abuz în serviciu. El este acuzat şi de şapte fapte de spălare de bani. În 5 mai, edilul a fost pus sub acuzare într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top