Connect with us
Răsturnare de situație pentru Elena Udrea și Alina Bica în Costa Rica

Știri

Răsturnare de situație pentru Elena Udrea și Alina Bica în Costa Rica

Elena Udrea (fost ministru al Transporturilor), dar şi Alina Bica (fost procuror-șef DIICOT) vor mai rămâne o vreme după gratii în Costa Rica.

Cele două vor mai sta până când autorităţile din România le vor aduce la cunoștință celor din Costa Rica faptul că magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție le-au admis celor două cererile de suspendare a executării pedepselor.

Totodată, România va trebui să informeze ce poziție adoptă privind cererea de extrădare, dacă o suspendă sau dacă renunţă complet la ea. Elena Udrea a fost condamnată definitiv la o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Biroul pentru Consultanţă Tehnică şi Relaţii Internaţionale al Ministerului Public din Costa Rica a transmis că Bica şi Udrea sunt în arest preventiv şi că nu a fost formulată nicio solicitare de către partea română în vederea anulării cererii de extrădare.

Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, a postat un mesaj pe Facebook în care își exprimă speranța că mama fetiței sale va petrece sărbătorile acasă.

„În urma deciziei Curtii Constituţionale, instanţa de judecată din dosarul Elenei, a dispus astăzi eliberarea ei. Moş Crăciun pentru noi a venit mai devreme, iar Elena poate în sfârşit să îşi petreacă sărbătorile în libertate, alături de fetiţa ei. Sărbători Fericite tuturor”, a fost mesajul lui Adrian Alexandrov.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu, însă ea a părăsit România, cerând azil politic în Costa Rica.

Instanța supremă a decis suspendarea temporară a pedepselor mai multor persoane condamnate pentru fapte de corupție, ca urmare a deciziei CCR privind formarea completelor de cinci judecători.

Citește și: Au început eliberările de corupți! Alina Bica, Dan Șova, Constantin Niță și Rudel Obreja ies din închisoare

Citește și: Decizia CCR în legătură cu completele de 5 judecători

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top