Connect with us
Reacția comunității evreiești după ce Ilan Laufer l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism

Știri

Reacția comunității evreiești după ce Ilan Laufer l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism

Comunitatea evreiască din România dezaprobă declarațiile PSD-istului Ilan Laufer, care l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis de antisemitism, pentru că nu a vrut să-l numească ministru al Dezvoltării.

“În focul luptei politice se fac tot felul de declaraţii exagerate. Trebuie să facem un pas înapoi şi să vedem ce e în spatele lor”, a spus Radu Ioanid, directorul muzeului Holocaustului din Washington.

„Aud stupefiat despre declaratiile lui Ilan Laufer, in care il acuza pe presedintele Iohanes de antisemitism. Mi se pare mai mult decat revoltator, folosirea unui subiect atat de sensibil si important pentru replici politice. Cred ca Laufer si cei ce stau in spatele lui sunt iresponsabili!

Nu numai ca declaratiile lui Laufer nu sunt argumentate, dar ele pot provoca o consolidare a antisemitismului. As zice ca fostul ministru face jocul unor forte antisemite. Personal, condamn declaratiile lui Lauder”, a spus Liviu Rotman, specialist în Holocaust și profesor la SNSPA.

“Consider că este o declarație cu mult iz politic și atâta tot, nu trebuie să ne îngrijoreze. Atâta timp cât această declarație este o declarație cu caracter politic, dată într-o anumită stare de emoție puternică, nu cred că are un impact“, a spus Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel.

Citește și: Klaus Iohannis, reacție după ce a fost acuzat de antisemitism

Ce a spus Ilan Laufer

„Consider că refuzul lui Klaus Iohannis de a mă numi pe mine în funcţia de ministru este o nouă dovadă de antisemitism. A iniţiat acţiuni de urmărire penală pentru Viorica Dăncilă după vizita acesteia în Israel. Am informaţii că ar trebui să mă aştept şi eu la acelaşi lucru.

A blocat şedinţa comună de guvern Romnânia-Israel. Domnul Iohannis i-a promis lui Angela Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei Israelului la Ierusalim.

Recunosc că în ultima perioadă am încercat să contribui la o bună relaţie între Tel Aviv şi România, ceea ce l-a deranjat foarte mult pe Klaus Iohannis şi trebuie să plătesc pentru acest lucru”, a spus ieri seara, Ilan Laufer.

El a mai spus că va face plângere la CNCD împotriva președintelui, considerându-se discriminat.

„Îl rog să aibă curajul să recunoască motivul revocării mele, şi anume cel religios – că sunt evreu. Este etnic german şi are o legătură dubioasă cu Forumul Democrat German.

În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pentru câţi bani. Voi face o sesizare la CNCD”, au fost acuzaţiile lui Ilan Laufer, care anul trecut a fost ministru la IMM-uri.

Reamintim că președintele a refuzat nominalizările lui Ilan Laufer și Olguței Vasilescu la Dezvoltare și Transporturi, considerându-le nepotrivite.

Citește și: Remaniere guvernamentală. Ce miniștri și-au pierdut funcția. Cine vine în locul lor

4 Comments

4 Comments

  1. Pingback: Alina Laufer de urgență la spital. Vedeta este însărcinată în șapte luni, cu gemeni – Modish News

  2. Pingback: Alina Laufer de urgență la spital. Vedeta este însărcinată în șapte luni, cu gemeni – Stiri Video

  3. gica ,contra

    2018-11-21T15:35:08+02:00 at 15:35

    Cateodata trebuie sa mai lingi si la Cotroceni nu numai la Victoria mai ales ca esti alogen !

  4. Alexandru AMOQ

    2018-11-21T10:33:22+02:00 at 10:33

    Ilan LAUFER are dreptate! Sa incetam, odata pentru totdeauna, stimate Radu IOANID, cu ipocrizia! Eu stiu, ca in adancul sufletului Domniei Voastre, ii dati dreptate lui Ilan dar nu aveti voie sa o spuneti…Fredom and nothing anyelse!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top