Categorii Știri

Reacția DNA, după raportul MCV. Ce anunță procurorii anticorupție

Direcția Națională Anticorupție a transmis un comunicat de presă în care anunță că a luat la cunoștință despre conținutul raportului MCV.

De asemenea, oficialii anticorupție precizează că vor rămâne ”angajați în activitatea de combatere a corupției la nivel înalt”.

Tot instituția precizează că tratează cu atenție recomandările făcute de Comisia Europeană.

Comunicatul DNA

”Conducerea D.N.A a luat la cunoștință de conținutul raportului MCV publicat de Comisia Europeană la data de 13 noiembrie 2018.

Se constată că în Raport, îndeplinirea obiectivului nr. 3 din MCV, intitulat Combaterea corupției la nivel înalt este pus în legătură de durabilitatea Direcției Naționale Anticorupție și ireversibilitatea luptei împotriva corupției. Raportat la acest aspect, DNA subliniază că va rămâne angajată în activitatea de combatere a corupției la nivel înalt, îndeplinindu-și atribuțiile legale, cu profesionalism și imparțialitate.

Citește și: Critici dure pentru România în raportul MCV. Bulgaria, lăudată de Comisia Europeană

Apreciind că observațiile exprimate în mod constant de DNA în contextul modificărilor legislative privind sistemul judiciar și codurile sunt similare cu punctul de vedere exprimat în raportul MCV, instituția tratează cu atenție recomandările făcute de Comisia Europeană.

Și își exprimă speranța ca instituțiile-cheie din România vor acționa astfel încât “să facă dovada unui angajament ferm față de independența sistemului judiciar și față de lupta împotriva corupției și să acționeze pentru refacerea capacității naționale de garanții, control și echilibru”, potrivit concluziei Raportului.”

PSD vrea să conteste raportul MCV la Curtea Europeană de Justiţie

PSD ia în calcul contestarea la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), prin intermediul agentului guvernamental, a raportului asupra MCV al Comisiei Europene privind România, au precizat, pentru AGERPRES, surse social-democrate.

Potrivit surselor citate, o decizie finală nu a fost luată, această variantă fiind deocamdată în analiză.

Marţi, Comisia Europeană a recomandat României, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor Justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască ţinând seama pe deplin atât de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

Vezi comentarii

  • lASATI-I ACOLO UNDE I-AU LASAT uk. pol, aU, cehia1! ungaria, iTALIA! IAR MAINE catalonia rahat europa micron,merkel -- nimiciuri olanda conduce olanda pupi- coco- etCcu ce sa mAI ZIC

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More