Connect with us
Reacția Guvernului după ce președintele Iohannis a suspendat ședința CSAT

Știri

Reacția Guvernului după ce președintele Iohannis a suspendat ședința CSAT

Guvernul solicită desecretizarea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) de marţi, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Teodorovici consideră că suspendarea nu are temei legal și că Guvernul nu are nevoie de de avi de la CSAT pentru rectificarea bugetară.

„Aş vrea să vă spun şi câteva elemente vizavi de ceea ce s-a întâmplat astăzi la şedinţa CSAT. (…) În primul rând, Guvernul are obligaţia de a cere şi nu de a aştepta un aviz al CSAT.

Asta este ceea ce legea prevede în mod foarte clar. De asemenea, – şi am văzut cu toţii, şi noi în şedinţa CSAT şi, după aceea, în conferinţa domnului preşedinte – faptul că s-a suspendat şedinţa CSAT.

Acest lucru nu este prevăzut de niciun fel de prevedere legală. Practic, suspendarea nu are temei legal”, a declarat Teodorovici, la Palatul Victoria.

„Din ce s-a discutat în cadrul CSAT pe bugetul fiecărei structuri membre a CSAT, opinia celor prezenţi diferă total faţă de concluzia pe care domnul preşedinte a exprimat-o în mod public.

Şi ca să fim foarte convingători şi tranşanţi în faţa opiniei publice, cred că este obligatoriu şi de bun simţ să cerem desecretizarea stenogramei din CSAT pentru a vedea foarte clar care a fost punctul de vedere pentru fiecare structură membră CSAT în parte.

Eu cred că este un lucru normal şi, repet, de transparenţă faţă de cetăţeanul român”, a declarat Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că şedinţa CSAT a fost suspendată, iar Guvernul trebuie să vină cu un nou proiect privind rectificarea, în care să renunţe la tăierile bugetare în zona securităţii naţionale.

El a arătat că în şedinţa CSAT nu s-a putut obţine consens, astfel că avizul necesar pentru rectificarea bugetară nu a putut fi emis.

Citește și: Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT. Ce se întâmplă cu rectificarea bugetară

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top