Connect with us
Reacția lui Mircea Cărtărescu după ce Bob Dylan a luat premiul Nobel: "Mi-e milă de scriitorii adevărați"

Știri

Reacția lui Mircea Cărtărescu după ce Bob Dylan a luat premiul Nobel: „Mi-e milă de scriitorii adevărați”

Bob Dylon a câștigat premiul Nobel pentru literatură pe 2016. Anunțul l-a surprins pe scriitorul Mircea Cărtărescu. El a postat un mesaj pe Facebook în care spune că „îi este milă de scriitorii adevărați”.

”Mi-am şters prima postare, făcută la mare surpriză. Poate-o s-o şterg şi pe-asta, că nu mi-am revenit din şoc şi încă vorbesc aiurea… Nu cred că Dylan avea nevoie de premiul ăsta; până la urmă, totuşi, de ce nu? Nimeni nu contestă că e un mare poet şi un geniu muzical (eu l-am şi tradus, uite coperta!) Dar mi-e atat de milă de scriitorii adevăraţi, Adonis, Ngugi, DeLillo şi alţi 2-3 care aproape că aveau premiul în buzunar! Cum naiba s-or simţi acum? Şi-mi pare atât de rău pentru marii scriitori care îmbătrânesc la coadă, maeştrii şi favoriţii mei: Pynchon, Lobo Antunes, Amos Oz, John Ashbery, Vila-Matas… Ne-a făcut-o comitetul Nobel de data asta!”, este mesajul lui Mircea Cărtărescu.

Cântăreţul american Bob Dylan a câştigat premiul Nobel pentru literatură pe 2016 pentru ”crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”, potrivit motivaţiei oficiale a Comitetului Nobel.

Anunţul a fost făcut joi, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Stockholm.

La Editura Humanitas Fiction, în colecţia ”Poezia”, a apărut în 2012 o selecţie de 100 de poeme din ”Lyrics” purtând titlul ”Suflare în vânt”, în traducerea lui Mircea Cărtărescu, care a întocmit antologia şi a semnat prefaţa volumului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top