Connect with us
Biserica Ortodoxa Romana a oferit prima reactie oficiala la controversata melodie "Despre smerenie", a trupei Taxi, prin parintele Vasile Banescu.

Știri

Reactia OFICIALA a Bisericii Ortodoxe Romane la piesa „Despre smerenie”

Parintele Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, a vorbit despre controversata piesa „Despre smerenie” a trupei Taxi.

Parintele Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, a vorbit despre controversata piesa „Despre smerenie” a trupei Taxi.

Vasile Banescu spune ca Patriarhia percepe piesa ca avand un mesaj contra proiectului Catedralei Mantuirii Neamului, insa nu considera ca este un cantec „anticrestin” ci „un punct de vedere al unor artisti” care isi exprima gustul pentru un anumit tip de arhitectura religioasa.

Citeste si: Videoclipul piesei „Despre Smerenie”, scos de pe Youtube! Ce spune trupa Taxi

„Melodia si videoclipul a fost percepute de institutia Patriarhiei Romane ca o simpla melodie si, evident, cu un mesaj orientat impotriva proiectului Catedralei Nationale. Nu s-a oferit un comunicat in acest sens, pentru ca ar fi disproportionat ca un simplu cantec sa fie intampinat de un comunicat al Patriarhiei Romane. Desi cantecul a transmis un mesaj anti proiectul Catedrala Nationala, credem ca nu este un cantec anticrestin, antireligios, este un punct de vedere al unor artisti care-si exprima gustul, preferinta pentru un anumit tip de arhitectura bisericeasca”, a spus parintele Banescu pentru Mediafax.

Citeste si: Calugarul Savatie Bastovoi sare in apararea trupei Taxi, dupa piesa „Despre smerenie”: „Mi-a placut!”

Citeste si: Dan Teodorescu (TAXI) clarifica mesajul piesei „Despre Smerenie”

Zarva iscata in jurul acestui cantec este, in viziunea Patriahiei Romane, exacerbata. „Proiectul Catedralei este insuficient cunoscut, un dialog in marginea acestui proiect ar merita sa existe. Reactiile exacerbate in spatiu mediatic denota o absenta a culturii dialogului, au existat formulari ultrasevere, gesturi care nu ar fi trebuit sa se consume”, mai spune parintele Vasile Banescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top