Connect with us
REACTII PNL DUPA ALEGERI. Vasile Blaga si Alina Gorghiu NU DEMISIONEAZA

Știri

REACTII PNL DUPA ALEGERI. Vasile Blaga si Alina Gorghiu NU DEMISIONEAZA

Vasile Blaga si Alina Gorghiu au avut primele reactii dupa infrangerea lui Predoiu in Capitala. Cei doi lideri PNL sustin ca partidul a obtinut cel mai bun rezultat din istorie.

„PNL a obtinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor de dupa 1990. La Bucuresti, rezultatele au fost de departe cele pe care ni le-am dorit. Le multumesc celor care au avut incredere in Partidul National Liberal, dar si zecilor de mii de candidati care s-au luptat. Aceste alegeri au aratat cat de corecta a fost fuziunea. Dupa numararea a 91% din sectiile de votare, PNL are urmatoarele rezultate: 31% la CJ, dupa numararea din 16.887 de sectii. Am reusit sa reconstruim dreapta si nu a fost un lucru usor.

Ne vom concentra pe aceasta tema, infirmand toate pronosticurile celor care nu aveau incredere in aceasta constructie si chiar s-au straduit sa o impiedice. Vreau sa ii multumesc domnului Predoiu si celorlalti candidati pentru ca au avut solutii serioase, solutii solide pentru Bucuresti.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. PSD face majoritatea in Capitala cu UNPR si ALDE

Haos in PNL dupa dezastrul din Bucuresti de la locale. Demisii, sedinte si explicatia lui Catalin Predoiu

Democratia nu exista fara partide politice, fara politicieni si cred ca bucurestenii nu resping politica, ci resping politicianismul. Faptul ca 70% din bucuresteni nu s-au prezentat la vot arata o problema pentru toate partidele”, a spus Vasile Blaga in conferinta de la Modrogan.

Despre reintoarcerea in PNL a primarilor cu dosare penale

„Oamenii care au fost in PNL si au probleme cu legea trebuie sa si le rezolve. Ii vom accepta din nou in partid daca isi vor rezolva problemele”, a mentionat Blaga.

Alina Gorghiu: „Niciun alt candidat nu obtinea un scor mai bun decat Predoiu”

„Vreau sa ii felicit pe toti primarii Partidului National Liberal care au reusit sa obtina mandate. Ma bucur ca mai exista oameni care participa la vot in Romania, desi gradul de absenteism a fost mai mare. Am asteptat pana azi sa facem aceste declaratii pentru a prezenta informatii corecte, informatii pe care aseara la ora 21 le aveam. Vreau sa demonstrez acele scenarii conform carora Catalin Predoiu a fost lasat singur de PNL. Optiunea (n.r.: de demisie) i-a apartinut lui Predoiu.

Cum spunea si Blaga, scorul partidului este peste 30%. Este un obiectiv pe care ni l-am propus, este un scor fara precedent. Sunt filiale unde se putea mai bine, insa analiza o vom face la Biroul National de miercuri. Avem mai bine de 1.000 de primari si va rog sa tineti cont ca numarul de mandate obtinute, in conditiile ordonantei Dragnea, sunt dovada ca PNL a performat la nivel national. Toata lumea poate sa traga o concluzie evidenta: la nivel national exista doua mari formatiuni politice care se confrunta inclusiv in perspectiva alegerilor parlamentare – PNL si PSD.

Este limpede ca la Bucuresti scorul este dezamagitor. Analiza de miercuri din BPN vor arata niste pasi pe care partidul va trebui sa ii urmeze ca sa recuperam un electorat de dreapta pe care va trebui sa il convingem ca noi suntem cei care merita atentia lor. Vom reusi prin continuarea fuziunii si lucrurile vor fi finalizate in scurta vreme. Am si un regret: am constatat ca discursul anti-coruptie pare a fi fost invalidat in multe locuri in Romania si ar trebui sa ne puna pe ganduri: pe electorat, pe noi, partidele politice…

Am facut analizele pe cifrele de prezenta la vot si aceasta prezenta scazuta la vot a influentat rezultatele alegerilor. (…) Vreau sa va promit un lucru: PNL va schimba legea electorala cand va avea majoritatea in Parlament. E de neacceptat sa ai un primar in Bucuresti ales de doar 14% din bucuresteni. Trebuie sa ii multumesc si eu lui Catalin Predoiu pentru efort. A prezentat un program coerent, extraordinar de bun, care poate fi folosit pentru a promova proiecte bune pentru Capitala.

Niciun alt candidat nu ar fi obtinut un scor mai bun decat domnul Predoiu. In ceea ce priveste restul de candidati liberali, dati-mi voie sa le multumesc, sa ii felicit. Sunt multi tineri care au pierdut mai mult decat onorabil, la cateva zeci de voturi. Eu si Vasile Blaga le promitem ca vor face parte din garnitura de viitor a acestui partid. Chiar daca sufera azi o deceptie, ii asigur ca vor fi in politica in viitor”, a declarat Alina Gorghiu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top