Connect with us
Reactiile lui Iohannis si Ciolos dupa tentativa de lovitura de stat din Turcia

Știri

Reactiile lui Iohannis si Ciolos dupa tentativa de lovitura de stat din Turcia

„Turcia este un partener strategic al Romaniei si aliat in cadrul NATO, iar stabilitatea tarii, pe baza respectarii democratiei si institutiilor democratic alese de poporul turc, este importanta pentru securitatea regionala, europeana si internationala. Presedintele Klaus Iohannis isi exprima speranta ca ordinea publica va fi restabilita in cel mai scurt timp. Misiunea diplomatica si oficiile consulare ale Romaniei din Turcia sunt pregatite sa acorde toata asistenta necesara, in caz de nevoie, cetatenilor romani aflati in Turcia”, a fost reactia lui Klaus Iohannis, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

VEZI AICI LIVE TEXT si VIDEO –  Ce se intampla acum in Turcia

Citeste si: Lovitura de stat in Turcia, presedintele Erdogan: Sunt pregatit sa mor pentru tara mea

„Singura cale pentru Turcia este intoarcerea la ordinea constitutionala si la statul de drept. In aceasta dimineata, la reuniunea informala a sefilor de stat si de guvern din Uniunea Europeana prezenti la Summitulul ASEM, am sustinut impreuna cu ceilalti lideri europeni, condamnarea tuturor tuturor actiunilor de violenta si agresiune asupra institutiilor statului democratic alese. Turcia este un partener cheie pentru Romania si pentru Uniunea Europeana.

MAE m-a asigurat ca celula de criza constituita azi noapte din dispozitia ministrului este deplin functionala si este in legatura cu cetatenii romani care au nevoie de asistenta. Totodata, ambasada si consulatele Romaniei in Turcia sunt in alerta si pregatite sa-i ajute pe toti cetatenii romani care au nevoie de sprijin”, a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Vineri noaptea, o factiune din armata turca a incercat sa preia controlul puterii, insa nu a reusit. Tentativa de lovitura de stat din Turcia s-a soldat cu cel putin 66 de morti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top