Connect with us

Știri

Redactorul de la Charlie Hebdo, prima reacție după ce Simona Halep a fost ironizată: „Românii n-au niciun umor”!

La câteva zile după ce Simona Halep a fost ironizată în ultimul număr al publicației Charlie Hebdo, imediat după ce a câștigat turneul Roland Garros, Laurent Sourisseau, supranumit Riss, directorul şi redactorul-şef al Charlie Hebdo, a oferit prima reacție.

Zilele trecute, revista de satiră Charlie Hebdo a fost dată în judecată de Federația asociațiilor de români din Europa(FADERE). Desenul în care Simona Halep ține trofeul Roland Garros în mână și strigă „fiare vechi, fiare vechi” nu a fost pe placul multor oameni.

Sourisseau a scris în editorialul său din ultimul număr al revistei franceze, că românii, ca toţi europenii, nu au umor, deși România a oferit lumii mari comici.

Citește și: Revista Charlie Hebdo, dată în judecată pentru calomnie după caricatura cu Simona Halep

„Săptămâna trecută, România, care ne-a dat totuşi mari comici precum hazliul Mircea Eliade sau măscăriciul Cioran (le poilant Mircea Eliade et le désopilant Cioran) s-a supărat pe Franţa din cauza unui desen cu jucătoarea care tocmai câştigase Roland-Garros.

Citește și: Caută simonei Prima reacție a Simonei Halep, după caricatura celor de la Charlie Hebdo. Ce spune Ambasada Franței

La şaizeci şi unu de ani după crearea Comunităţii economice europene, descoperim cu oroare că europenii n-au nici un umor. În ciuda pactului oţel-cărbune, a CEEA (Comunitatea europeană a energiei atomice) şi a spaţiului Schengen, un mare şantier fundamental pentru construcţia europeană n-a fost încă lansat: Europa umorului.

Ca o circumstanţă atenuantă pentru români trebuie spus că nici părinţii fondatori ai Europei — Jean Monnet, Robert Schuman, De Gasperi sau Adenauer… — nu erau mari comici. După moneda unică europeană, vom crea oare într-o zi un umor unic european?

Fiecare ţară îşi păzeşte cu stricteţe tradiţiile umoristice şi nu lasă Bruxelles să le reglementeze. Umorul, care ar trebui să ne apropie, devine factor de discordie. Încă unul în Europa? Cine o va salva de la acest naufragiu umoristic? Migranţii de pe Aquarius? De ce nu?”, a scris Riss.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top