Connect with us
Referendum familie 2018: Două zile de vot. Ce vor fi întrebați românii

Știri

Referendum familie 2018: Două zile de vot. Ce vor fi întrebați românii

Referendumul pentru familie se va desfășura timp de 2 zile, sâmbătă și duminică (7 și 8 octombrie), după ce Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat că referendumul va avea un cost de 163,712 milioane lei (aproximativ 35 de milioane de euro).

”Referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot. (…)

Având în vedere timpul scurt rămas până la votare, actele normative stabilesc folosirea dimensiunilor buletinului de vot şi ale textului acestuia de o manieră identică cu cea utilizată la referendumurile anterioare.

Regia Autonomă Monitorul Oficial va prezenta macheta buletinului de vot pentru bun de tipar în cel mult 48 de ore de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă adoptată astăzi (marţi – n.r.) de guvern”, a mai spus Barbu.

El a mai spus că imprimarea buletinelor de vot se va face de către Regia Autonomă Monitorul Oficial, confecţionarea ştampilelor cu menţiunea votat va fi realizată de Monetăria Statului, iar confecţionarea timbrelor autocolante de Imprimeria Naţională.

”Sunt soluţii legislative care au fost avute în vedere şi utilizate şi cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European din 2014”, a mai precizat Nelu Barbu.

Ce vor fi întrebați românii la referendumul pentru familie

Românii vor fi întrebaţi la referendumul pentru redefinirea familiei dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament, a mai anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, respectiv pentru redefinirea familiei, a anunţat după şedinţa de guvern purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

El a mai spus că nu se poate ”pronunţa” dacă întrebarea este lămuritoare pentru toţi alegătorii.

”Această soluţie a mai fost luată în calcul şi aplicată la referendumul din 2003. Sunt convins că vom reuşi să ajungem la toţi cetăţenii cu informaţiile”.

Citește și: Oana Roman, mesaj dur față de referendumul pentru familia tradițională

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top