Connect with us
Înmormântare Regele Mihai. Unde va fi înmormântat fostul suveran al României

Știri

Regele Mihai are cancer si se retrage din viata publica

Regele Mihai are cancer cu metastaze, anunta DIgi 24, care mentioneaza ca suveranul se afla sub supravegherea medicilor elvetieni.

Update: Principele Nicolae a reactionat pe Facebook: „Regele s-a gândit mereu la ţara Lui, mai ales în nemilosul exil. Acum, ţară are datoria să se gândească la Regele ei.Multă sănătate, Majestate!”

Regele Mihai a avut o interventie chirurgicala si se simte slabit, mai spune sursa citata. Suveranul are carcinom epidemoid si leucemie cronica si are un tratament complex si solicitant.

„În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical…Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta… Am cerut Consiliului Regal să-şi continuie menirea şi să ofere sfatul său custodelui Coroanei”, se arata intr-un mesaj al Regelui Mihai.

Zvonurile privind inrautatirea starii de sanatate a Regelui Mihai au inceput sa circule in presa inca de la inceputul acestui an, insa Casa Regala le-a negat.

Informatia privindu-l pe Regele Mihai vine in contextul in care in aceste zile a avut loc sesiunea Consiliului Regal in Elvetia la Aubonne si Morges.

regele mihai interior

Potrivit unui comunicat al Casei Regale,” Sesiunea Consiliului Regal in Elvetia In zilele de 1-2 martie 2016, are loc, la Aubonne si Morges, in Elvetia, a cincea sesiune a Consiliului Regal. Consiliul Regal a fost reinfiintat de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, printr-un Decret semnat la 1 octombrie 2010 in Aubonne, Elvetia, cu scopul de a fi un corp consultativ, care sa ajute, ‘prin sfaturile si rezolutiile lui, Seful Familiei Regale in deciziile sale curente sau de importanta istorica, juridica, economico-financiara, politica si dinastica’ (Articolul 2 din Decret). El este succesorul comitetelor politice si consultative infiintate de Majestatea Sa in cursul exilului si dupa anul 1989.

Membrii Consiliului Regal sunt Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei, Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei, domnul Andrew Popper, Seful Casei Majestatii Sale Regelui, maestrul Adrian Vasiliu, dr. Jonathan Eyal, domnul Guy Pochelon, domnul Anders Lindberg si dr. Anneli Ute Gabany. Secretarul Consiliului este, de la reinfiintare, domnul avocat dr. Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat onorific al Familiei Regale a Romaniei. Agenda intalnirii cuprinde puncte privind bunul mers al Casei Regale, sarbatoarea din acest an dedicata implinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale si a Statului roman modern, precum si chestiuni legate de viitor”, se arata in comunicat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top