Categorii Știri

Regele Mihai a dat ANAF in judecata. Miza o reprezinta milioane de lei

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti judeca joi cererea Regelui Mihai I de suspendare a deciziei ANAF de impunere a unei datorii de 4 milioane de lei. La aceasta situatie neplacuta pentru Casa Regala s-a ajuns dupa ce numele Majestatii Sale a aparut pe lista neagra publicata de ANAF la inceputul lunii mai. Astfel, conform B1 TV, avocatii Regelui Mihai I au depus contestatie la masura impusa de ANAF.

Conform cifrelor publicate de ANAF, Regele Mihai I ar avea datorii totale la bugetul de stat de 4,107 milioane lei, iar peste jumatate din aceasta suma este compusa din mai multe penalitati. „Obligatiile fiscale restante catre bugetul de stat ale Majestatii Sale au fost contestate, iar in acest sens o procedura judiciara este in curs de desfasurare”, a fost reactia oficiala care fost livrata de Biroul de presa al Majestatii Sale Regele Mihai.

Citeste si: Ce mesaje au transmis Iliescu, Ciolos si Iohannis pentru Regele Mihai

Principele Duda a vorbit despre starea Regelui Mihai: „E bine sa…”

Nu doar ANAF a fost data in judecata. Reprezentantii legali ai Regelui au dat in judecata si Direcția Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti, dar si Administratia Sectorului 1 a Finantelor Publice. Actiunea in instanta impotriva celor trei institutii a fost inregristrata la data de 8 iunie, la Sectia a VIII-a concentencios administrativ si fiscal.

Datoriile care il vizeaza pe Regele Mihai au legatura cu mai multe proprietati. In 2015, Casa Regala detinea o avere estimata la peste 60 de milioane de euro. In proprietatea Regelui Mihai se afla patru castele, 20.000 de hectare de padure, trei imobile si un teren in Bucuresti, un imobil si terenuri in Sinaia, dar si mai multe cabane situate pe Valea Prahovei. Conform capital.ro, Casa Regala a Romaniei ocupa locul 81 în Top 300 Capital 2015.

Sursa foto: familiaregala.ro

Acest site foloseste cookies.

Read More