Connect with us

Știri

Relaxarea de la 15 mai, aspru criticată de Traian Băsescu. Premierul explică de ce a fost luată această decizie

La data de 15 mai are loc prima relaxare a restricțiilor de prevenire a răspândirii virusului. Decizia autorităților a fost, pe de o parte, lăudată de mulți români, dar și criticată, în special de fostul șef al statului, Traian Băsescu. Fostul președinte susține că ar putea crește numărul de infectări. Premierul Florin Cîțu a intervenit și a explicat cum stau lucrurile.

Traian Băsescu critică relaxarea de la 15 mai

Din data de 15 mai, românii nu vor mai fi nevoiți să poarte masca de protecție în spațiile publice deschise, ci doar în locurile aglomerate precum piețe, târguri. De altfel, se renunță și la restricțiile de pe timpul nopții, ceea ce înseamnă că oamenii vor putea circula indiferent de oră.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că între autorități are loc o concurență în ceea ce privește anunțarea măsurilor de relaxare. Deși premierul a spus că de la 1 iunie va avea loc relaxarea, președintele a anunțat că se renunță mai devreme la restricții.

Băsescu susține că scenariul lui Florin Cîțu ar fi cel pertinent, mult mai potrivit, în timp ce cel anunțat de președinte ar fi unul influențat politic.

 „Este o mică competiție, cine dă veștile bune. Premierul a spus 1 iunie, a ieșit președintele și a spus 15 mai Se întâmplă în politică și președintele are avantajul călărețului, vorbește ce vrea și spune ce vrea. Dacă spune ce trebuie e altă poveste. Scenariul prudent era cel al premierului, cel prezentat de Iohannis este cu influență politică,” a declarat Băsescu.

Fostul președinte nu crede că numărul de infectări ar mai putea exploda, având în vedere că situația este sub control acum. Totuși, nu exclude posibilitatea ca lucrurile să o ia razna în mediul rural, unde oamenii nu prea se vaccinează.

Premierul Florin Cîțu, despre relaxare

Premierul Florin Cîțu a explicat la Digi24 de ce a fost luată decizia renunțării la obligativitatea măștii în spațiile deschise, cu excepția zonelor aglomerate, și cea a ridicării restricțiilor de noapte începând cu 15 mai, deși se vorbea despre relaxare abia de la 1 iunie.

Premierul a explicat că situația a fost analizată de autorități și specialiști, care au ajuns la concluzia că România a evoluat din punct de vedere al pandemiei, motiv pentru care au decis să ia măsura de relaxare mai devreme.

Premierul a subliniat faptul că românii trebuie să fie în continuare responsabili și să respecte măsurile de prevenire, chiar dacă restricțiile nu mai sunt la fel de stricte.

Am reușit să luăm această măsură mai repede pentru că românii au înțeles să se vaccineze. Dacă vrem să avem următoarele etape de relaxare trebuie să ne vaccinăm, altfel va fi mai grea revenirea la normalitate. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât revenim mai repede la normalitate”, a spus premierul.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top