Connect with us
Se dă o nouă Ordonanță militară în România. Detallii de ultim moment

Știri

Relaxarea restricțiilor din 15 mai. Ce mesaj transmite Vela românilor

Odată cu ridicarea stării de urgență, de la 15 mai va avea loc și relaxarea restricțiilor. Astfel, unele măsuri vor fi înlăturate, în timp ce altele vor fi impuse, în scopul unei bune gestionări a pandemiei. În țara noastră, specialiștii susțin că încă nu a fost atins vârful epidemiei de coronavirus.

Marcel Vela a vorbit și el despre această decizie ce va fi aplicată la jumătatea lunii mai. De altfel, a precizat și detalii legate de noile măsuri ce vor intra în vigoare, inclusiv cele destinate vârstnicilor. El le cere românilor să fie în continuare responsabili și să respecte reglementările impuse de autorități.

Relaxarea restricțiilor din 15 mai. Ce mesaj transmite Vela românilor

Marcela Vela a declarat că nu poate preconiza în ce măsură vor avea voie românii să se deplaseze și ce va însemna această libertate. Totul va depinde de evoluția pandemiei și de situația țării noastre la momentul respectiv, când se vor face demersuri. „În funcţie de această situaţie concretă, care va fi în 15 mai, evident măsurile vor fi mai mult sau mai puţin ample.”

Vela face un apel la români și le cere să respecte cu strictețe măsurile. El susține că totul depinde de cât de mult vom sta în casă, de cât de mult vom ține cont de măsurile de protecție. De altfel, el transmite că încă nu e cazul să ne gândim la vacanțe, să ne facem planuri în această perioadă. Nu se știe în ce fel va evolua epidemia pânâ luna următoare, dar există şansa ca noi să fim pe o pantă descendentă.â

 „Dacă nu respectăm; dacă se vor înmulţi cazurile; dacă va fi o explozie de bolnavi care sunt analizaţi, evaluaţi şi devin pozitiv; dacă sunt înregistrate probleme în sistemul sanitar, pericolul blocării acestuia- evident că măsurile nu pot fi aşa cum ne dorim cu toţii. Şi, în acest sens, eu fac un apel la multă responsabilitate. Aşa cum până în prezent pot să spun că au dat dovadă românii”, a detaliat ministrul de Interne.

Ministrul a declarat că măsurile luate vor face referire la deplasarea în: zona publică, zona parcurilor sau cea pietonală. Nu va fi vorba despre deschiderea restaurantelor sau a sălilor de concerte.

Ce se va întâmpla cu vârstnicii

Vela a declarat că are în vedere și un plan de relaxarea a măsurilor pentru vârstnici. Astfel, programul acestora va fi restabilit. Va fi inclus un interval orar și spre seară.

“Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11:00 -13:00 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei coroborat şi cu faptul că la magazine, în prima parte a zilei, beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore.”, declară Vela.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top