Connect with us
Relu Fenechiu, urmărit penal pentru 4,3 milioane de euro

Știri

Relu Fenechiu, urmărit penal pentru 4,3 milioane de euro

Fostul ministru al Transporturilor în guvernarea USL, Relu Fenechiu, este urmărit penal într-un nou dosar.

Fostul membru al Partidului Naţional Liberal (PNL) este acuzat că a primit 4,3 milioane de euro de la o firmă ca să asigure finanţarea de către Ministerul Educaţiei a etapei a V-a a Programului „Sistem Educaţional Informatizat” (SEI).

La data faptelor, Relu Fenechiu era preşedintele filialei PNL Iaşi. În perioada 2008-2014, liberalul a pretins şi a primit 4,3 milioane de euro pentru acest program educaţional.

CITEŞTE ŞI: Calin Popescu Tariceanu, URMARIT PENAL in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE

CITEŞTE ŞI: Traian Basescu, urmarit penal! Reactia fostului presedinte

”Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenţia sa la persoane cu funcţii de conducere din Ministerul Educaţiei Naţionale, asupra cărora avea influenţă la acel moment”, precizează DNA.

O parte din suma de bani pretinsă, respectiv 2.500.000 de euro, a fost remisă în numerar lui Fenechiu, în două tranşe, printr-un intermediar.

”În continuare, pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei circuitul financiar al sumelor de bani şi beneficiarul real al acestora, suspectul Fenechiu Relu a solicitat ca restul banilor să fie viraţi în conturile a două societăţi comerciale în baza unor contracte de consultanţă ce atestau operaţiuni comerciale fictive”, mai arată DNA, scrie news.ro.

Dosarul „Transformatorul” l-a zburat din guvernul USL

Relu Fenechiu efectuează deja o pedeapsă în dosarul „Transformatorul”. Fenechiu a cumpărat între 2002 şi 2005 transformatoare vechi din anii 70 pe care le-a vândut ulterior ca noi către Electrica Moldova. 99% din transformatoarele lui Fenechiu au rămas în stocul Electrica Moldova fără să fie folosite, ca produse vechi. Această tranzacţie a produs un prejudiciu de peste 7,5 milioane de lei, conform procurorilor DNA.

SISEE Moldova a achiziţionat de la cele patru firme deţinute de Fenechiu transformatoare vechi, nerespectând legea. Firmele lui Fenechiu au fost singurele care au câştigat în urma tranzacţiei, fapt pentru care astăzi liberalul face puşcărie.

În acelaşi dosar figurează şi Turbatu Ioan, directorul general al Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova în perioada 2004-2005, Marghidan Ion, directorul SISEE Moldova între 2004 şi 2005 şi Petru Andronache, directorul comercial al SISEE Moldova din perioada 2002-2005.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top