Connect with us
Remaniere Guvern. Ce miniștri vor fi schimbați. Loialitatea față de Dragnea, răsplătită

Știri

Remaniere Guvern. Ce miniștri vor fi schimbați. Loialitatea față de Dragnea, răsplătită

Remaniere Guvern. Executivul condus de Viorica Dăncilă se pregătește de schimbări. Mai mulți miniștri vor fi înlocuiți, iar în locul lor vor veni…foști miniștri!

Astfel, surse citate de dcnews.ro, site apropiat Puterii, spun că vor avea loc următoarele schimbări în Guvern:

Lia Olguța Vasilescu – Ministerul Dezvoltării

Rovana Plumb – Ministerul Muncii

Matei Călin – Ministerul Tineretului și Sportului

Niculae Bădălău – vicepremier

Felix Stroe – Ministerul Transporturilor

Ecaterina Andronescu – Ministerul Educației

Valer Daniel Breaz – Ministerul Cercetării

Paul Stănescu, liderul contestatarilor lui Liviu Dragnea, își pierde postul din Guvern, fiind înlocuit de Lia Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării.

Rovana Plumb, o susținătoare a șefului PSD, și un ministru aproape nelipsit din guvernările PSD vine în locul acesteia, pe funcția de ministru al Muncii.

Niculae Bădălău, care l-a contestat pe Dragnea, apoi a schimbat taberele, ar urma să fie recompensat cu funcția de vicepremier deținută de Paul Stănescu.

Lucian Șova, ministrul Transporturilor, criticat din toate părțile, va fi înlocuit cu Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tudose.

Stroe este liderul PSD Constanța, organizație care are un tablou cu Liviu Dragnea în sediu.

Ecaterina Andronescu, prima contestatară a lui Dragnea, care între timp și-a domolit criticile la adresa președintelui PSD, ar urma să fie numită, din nou, ministru al Educației, în locul demisionarului Valentin Popa.

Organizațiile din Maramureș și Alba, care i-au fost fidele lui Liviu Dragnea în „războiul intern” al PSD primesc și ele două ministere.

Remaniere Guvern: Nume noi de miniștri

La Cercetare, post rămas vacant de ceva vreme, va fi numit Valer Daniel Breaz, senator de Alba, care spunea în urmă cu ceva vreme că o mamă singură cu doi copii nu reprezintă o familie.

La MTS va veni deputatul de Maramureș Matei Călin, vicepreședinte al Federației de Rugby și președintele clubului de rugby CSM Știința Baia Mare. Acesta o va înlocui pe Ioana Bran, ministru care nu s-a făcut remarcat prin aproape nimic la conducerea acestui minister.

În ceea ce îl privește pe Tudorel Toader, acesta ar urma să rămână ministru al Justiției, beneficiind în continuare de susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu și a ALDE.

Cu toate acestea, Dragnea ar urma să încerce să-l convingă pe partenerul său de guvernare să accepte remanierea lui Tudorel Toader și înlocuirea acestuia cu Eugen Nicolicea, până săptămâna viitoare.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că va exista o remaniere guvernamentală, iar lunea viitoare va finaliza evaluarea.

„O remaniere va exista. Luni termin evaluarea”, a precizat ea, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Liviu Dragnea pregătește remanierea Guvernului cu Viorica Dăncilă. Când va avea loc CExN

1 Comment

1 Comment

  1. Emil MOLDOVAN

    2018-10-24T18:07:50+03:00 at 18:07

    Numai savanti mai neica !…cu 3-4 facultati … pardon dotorate de-ale lu’ Abramburica…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top