Connect with us
Replica polițistului care a amendat un bărbat la spălătoria auto

Știri

Replica polițistului care a amendat un bărbat la spălătoria auto

Deși a fost stabilită o serie de măsuri în privința reducerii impactului pandemiei COVID-19, printre care și restricționarea deplasării, oamenii au voie să-și ducă mașina la spălătoriile auto. Inevitabil, mașinile se murdăresc chiar și dacă nu sunt folosite. În plus, străzile sunt dezinfectate cu clor și alte substanțe care, în contact cu vopseaua mașinii, o pot deteriora.

Cu toate acestea, un bărbat din Vatra Dornei a fost amendat cu 2000 de lei după ce s-a deplasat cu mașina personală la o spălătorie din municipiu.

Replica polițistului care a amendat un bărbat la spălătoria auto

Bărbatul susține că deși avea asupra lui declarația pe propria răspundere pe care a și prezentat-o, agentul de poliție nu a ezitat să-l amendeze; el susține că a fost tratat ca un infractor, deși nu comisese o ilegalitate și respectase măsurile prevăzute de ordonanța militară.

 „Am fost surprins la spălătorie de către un echipaj de politie şi tratat ca un infractor. Le-am prezentat declaraţia şi actul de identitate. Poliţistul care m-a abordat cu o tonalitate vădit agresivă şi arogantă,mi-a explicat că nu am ce căuta acolo, că spălătoriile auto sunt destinate doar poliţiei, salvării şi taximetriştilor şi că doreşte să mă amendeze.”, povestește bărbatul amendat.

Suceveanul a încercat să-i explice că precizările oficiale ale MAI arată că este permisă deplasarea persoanelor în scopul cosmetizării mașinilor, polițistul s-a menținut ferm pe poziții. Și colegul său a căutat textul care atesta aceste informații și a încercat să i-l prezinte, dar fără succes. Replica polițistului spunea că: nu îl interesează ce spune Velea sau prim-ministrul sau ce scrie pe pagina oficială a MAI şi că dacă în ordonanţă nu scrie negru pe alb că ai voie la spălătorie, el mă amendează şi că scopul lui este de a aplica doar ordonanţele militare”, adaugă persoana amendată.

Polițiștii scuză acest tip de reacții pe motiv că prevederile care vin de la MAI se schimbă foarte des, iar agenţii, care sunt mai tot timpul pe străzi, nu sunt mereu la curent cu ele.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top