Connect with us
Perchezitii in urma materialului difuzat de Sky News, despre presupusii traficanti de arme.

Știri

Reportajul Sky News despre traficantii de arme, o inscenare

Procurorii DIICOT efectueaza miercuri sapte perchezitii in localitati din Targu Mures si Bistrita Nasaud in dosarul deschis in urma reportajului Sky News, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Update 14: 00: Postul britanic de televiziune Sky News a declarat, la solicitarea Digi24, ca jurnalistul Stuart Ramsay si echipa sa au realizat un reportaj „temeinic” pe tema traficului de arme din Romania, iar Sky News sustine pe deplin materialul difuzat.

Update 11:00: Seful Diicot, Daniel Horodniceanu, a facut prima declaratie cu privire la acest caz: la aceasta ora se efectueaza cateva perchezitii. Au fost identificate persoanele mascate care apar in material, au fost identificate si armele, s-a descoperit si autoturismul. Pana la aceasta ora se confirma un scenariu pus la cale de jurnalistii britanici.”, a declarat Daniel Horodniceanu.

Dupa aparitia materialului, procurorii DIICOT au inceput verificari si au decis sa deschida o ancheta pentru fapte de contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Au reusit intre timp sa ii identifice pe cetatenii romani care apar in materialul dat publicitatii de jurnalistii de la Sky News, la finalul saptamanii trecute.

Citeste si: Jurnalistul de la Sky News, cel care a facut reportajul despre traficul de arme din Romania, de negasit

Sunt sapte perchezitii in desfasurare in Bistrita-Nasaud si Targu Mures pentru ridicarea armelor, dar si pentru ridicarea celor patru persoane care apar in material. In cursul noptii trecute, o a cincea persoana despre care sunt informatii ca ar fi cetateanul roman care a intermediat relatia dintre presupusii contrabandisti de arme si jurnalistii de la Sky News a fost deja ridicata si adusa deja la audieri la sediul DIICOT din Capitala.

Din informatii stranse de procurori pana in momentul de fata se pare ca armele prezentate sunt arme de vanatoare si erau detinute legal. Vor fi facute audieri pentru a se clarifica intreaga situatie, mai ales ca materialul difuzat de Sky News sugera ca sunt probleme grave cu traficul de arme in Romania, arme care ar ajunge chiar la celule teroriste.

Jurnalistul britanic care a realizat reportajul despre traficantii de arme respinge acuzatiile oficialilor romani. El sustine ca s-a intalnit cu traficanti romani de arme pentru ca i-au inspirat „incredere”, iar acestia n-ar fi fost deranjati ca sunt filmati pentru ca nu se tem de autoritati. Ambasadorul roman in Marea Britanie declarase ca materialul Sky News este „o facatura”.

Stuart Ramsay spune ca, initial, a luat legatura cu bande de traficanţi de arme din Albania, Serbia si Bosnia, dar intalnirile au cazut pentru ca respectivii nu prezentau incredere.

In plus, surse judiciare citate de Agerpres sustin ca reportajul „a fost aranjat”, jurnalistii indicandu-le presupusilor traficanti inclusiv ce sa spuna la filmare. De asemenea, procurorii ar fi constatat ca jurnalistii britanici i-ar fi platit pe presupusii traficanti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top