Connect with us
Reseteaza-ti glanda tiroida si activeaza-ti metabolismul cu ajutorul acestor sfaturi

Știri

Reseteaza-ti glanda tiroida si activeaza-ti metabolismul cu ajutorul acestor sfaturi

Uite cum iti poti reseta glanda tiroida apeland la cateva sfaturi simple!

Problemele cu glanda tiroida apar atunci cand aceasta nu reuseste sa produca o cantitate suficienta de hormon tiroidian, extrem de important in reglarea metabolismului. Printre cele mai intalnite simptome se numara kilogramele in plus, oboseala, depresia, slaba putere de concentrare, constipatia si incapacitatea de a pierde in greutate.

Pentru persoanele care urmeaza un tratament medicamentos pentru acest tip de afectiune, nutritia este extraordinar de importanta, usurand simtpomele resimtite si contribuind din plin la insanatosirea organismului. Foarte des bolnavii care urmeaza tratamentul medicamentos nu au o stare de sanatate imbunatatita, tocmai pentru ca nu se hranesc corespunzator. In cele mai multe cazuri hipotiroidismul este cauzat de o boala autoimuna numita boala Hashimoto. Sistemul imunitar ataca glanda tiroida, insa aici intervine rolul important al nutritiei care contribuie la intarirea acestuia.

UITE CE POTI BATI DACA BEI CEAI FIERBINTE!

De aceea este extrem de important ca alimentatia bolnavilor care au probleme cu glanda tiroida sa contina foarte multe fructe si legume proaspete. Acestea sunt bogate in fitonutrienti si anxotixidanti care reduc imflamatia si sustin buna functionare a sistemului imunitar. In plus, alimentele bogate in seleniu (nuci, usturoi, oua si seminte de floarea soarelui) sustin metabolismul.

Alimentele bogate in iod sunt de asemenea foarte importante pentru acesti pacienti, caci cu ajutorul acestui mineral corpul reuseste sa sintetiseze hormonul tiroidian. Pestele de mare, ananasul, sarea iodata si spanacul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica. Produsele din soia, zaharul, cafeaua, mancarurile procesate si cele care contin gluten trebuie evitate cu orice pret.

Stresul este un factor care are un impact imens asupra functiei glandei tiroide, asadar trebuie indepartat cat mai repede. Tehnicile de eliminare a stresului precum yoga, meditatia, sportul, cititul, sau baile calde va vor ajuta sa scapati de tensiune si sa va relaxati.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top