Categorii Știri

De la 1 septembrie se deschid restaurantele! Evenimente private cu maxim 100 de persoane

Se deschid restaurantele! Decizia a fost luată ieri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Acesta a aprobat hotărârea cu numărul 43 care prevede redeschiderea, începând cu data de 1 septembrie 2020, a restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul clădirilor, inclusiv cele din unitățile de cazare.

De la 1 septembrie se deschid restaurantele! Evenimente private cu maxim 100 de persoane

După câteva luni cu lacătele pe uși, se deschid restaurantele. Măsura intră în vigoare de la 1 septembrie, timp în care reprezentanții Horeca vor face pregătiri pentru ca totul să funcționeze în conformitate cu regulile de distanțare socială.

Potrivit Hotărârii 43, se aprobă reluarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Programul de lucru al operatorilor economici nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

Se deschid restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Mai mulți participanți la evenimentele private

Prin hotărârea nr. 43 se aprobă organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 50 de persoane în interior și de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, dintr-o anumită localitate, din zona de competență, dacă incidența cumulată a cazurilor din această localitate, în aceeași perioadă de timp, trece peste pragul de 1,5/1.000 de locuitori.

Se menține măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor în interiorul clădirilor.

Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/municipiul București este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

 

Acest articol a fost actualizat la: 2020-08-28T12:53:58+03:00 12:53

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More