Connect with us
Restriciții de circulație în București, cu ocazia Revelionului 2019

Știri

Restriciții de circulație în București, cu ocazia Revelionului 2019

Traficul rutier va fi restricţionat de luni, ora 13,00, până marţi, ora 6,00, pe bulevardele din apropierea Pieţei Constituţiei, unde va avea loc spectacolul „Revelionul 2018-2019”.

Restricţiile vor fi impuse pe bulevardul Unirii, perimetrul cuprins între bulevardul I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei (inclusiv cele două bretele adiacente acesteia), dar şi pe bulevardul Libertăţii, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie şi bulevardul Naţiunile Unite, informează un comunicat al Brigăzii Rutiere transmis, vineri, AGERPRES.

Brigada Rutieră Bucureşti recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să evite să se deplaseze în perimetrul de desfăşurare a evenimentului, să opteze pentru parcările din zona adiacentă şi să circule cu maximă atenţie atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni.

„Solicităm tuturor participanţilor la trafic să respecte indicaţiile agenţilor de poliţie aflaţi în trafic şi să urmeze recomandările acestora”, se arată în comunicat.

Harta cu restricţiile de trafic şi rutele ocolitoare poate fi consultată pe site-ul Brigăzii Rutiere a Capitalei, www.brigadarutiera.ro.

Măsuri de siguranță luate de MAI cu ocazia Revelion 2019

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, dintre care 16.000 efective de ordine publică şi 1.400 de poliţişti rutieri, sunt mobilizaţi pentru acţiunile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în minivacanţa de Revelion, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-şef Monica Dajbog.

Potrivit oficialului MAI, o atenţie sporită va fi acordată asigurării protecţiei participanţilor la cele 125 evenimente publice de amploare care urmează să fie organizate în noaptea de Revelion la care se preconizează prezenţa a peste 300.000 de persoane. Cele mai semnificative evenimente vor fi organizate în Bucureşti şi în municipiile Braşov, Sibiu şi Cluj.

„Pentru noaptea dintre ani, recomandăm cetăţenilor să îşi ia măsuri suplimentare de protecţie mai ales dacă vor sta în frig pentru mai multe ore.

Îmbrăcaţi-vă corespunzător şi aveţi mare grijă faţă de copii.

Pentru siguranţa dumneavoastră, utilizaţi doar articole pirotehnice de divertisment permise de lege şi numai dacă luaţi măsuri necesare pentru a nu pune în pericol oamenii din jur, bunurile materiale, animalele sau mediul”, a transmis Dajbog.

Totodată, cetăţenii sunt sfătuiţi să evite consumul exagerat de alcool şi să fie atenţi la bunurile personale, iar în caz de nevoie să apeleze la numărul unic 112 sau să solicite sprijin din partea echipajelor de ordine publică sau de pompieri.

Citește și: Cum va fi vremea de Revelion 2019. Ce spun meteorologii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top