Rețetă de drob de miel aredelenesc. Drobul de miel ardelenesc are ceva in plus fata de reteta clasica. Iti prezentam secretele unui drob facuta ca la carte, made in Transilvania.
1. Spala maruntaiele de miel si pune-le la fiert intr-o oala cu apa si sare. Maruntaiele se fierb, in general, in aproximativ 25 de minute.
2. Dupa ce s-au fiert, scoate maruntaiele din oala si lasa-le la racit. Pe urma, trece maruntaiele prin masina de tocat carne.
3. Caleste ceapa in untura intr-un vas separat. Introdu apoi maruntaiele in vas si prajeste-le. Ia vasul de pe foc si lasa maruntaiele din nou la racit.
4. Adauga apoi jumatate din cantitatea de oua si, optional, verdeata, alta decat ceapa verde. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper si amesteca bine compozitia rezultata.
5. Ca sa se desfaca, e bine sa tii prapurele de miel in apa rece. Umple apoi prapurele cu compozitia de mai sus. Impatureste prapurele si treci pachetul prin faina, iar apoi prin oua batut. Se prajeste intr-o craticioara in untura infierbantata, la foc mic.
Drobul de miel se poate prepara si la tava. Se serveste cu legume (salata asortata) sau cartofi prajiti, dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!
Acest site foloseste cookies.
Read More