Reteta de pasca fara aluat, recomandata de castigatoarea Masterchef

Jesica Zamfir, marea castigatoare a emisiunii Masterchef, recomanda reteta de pasca fara aluat pentru masa de Paste. Asemanator cheesecake-ului, produsul recomandat de Jesica este usor de preparat. Iata secretele castigatoarei Masterchef si care sunt ingredientele de care aveti nevoie.

„Tuturor ne place sa mancam macar o bucatica din mancarurile noastre traditionale, mai ales in zi de sarbatoare. Nu putem lasa sa treaca Sfintele Sarbatori de Pasti fara a pregati pasca noastra cu branza dulce si aromatele stafide cu rom. Si totusi, copiii nostri ( si chiar noi uneori) cautam umplutura si dam intr-o parte aluatul. Asa ca m-am gandit sa va dau o idee de pasca fara aluat, cu multa umplutura savuroasa , simplu de realizat. Eu fac reteta asta de ceva ani, deci este o reteta cu traditie, un fel de baked cheeasecake” – spune Jesica Zamfir.

Jesica Zamfir


Reteta de pasca – Ingrediente:
250 g biscuiti digestivi
125 g unt, topit
2 cutii a 250 g branza fina
3 oua
100 g zahar tos
200 ml smantana pentru gatit (32% grasime)
O lingura de extract de vanilie
Coaja rasa de la o lamaie
100 stafide lasate la hidratare in apa calduta cu rom

Reteta de pasca – Modul de preparare:
Incalzim cuptorul la 160 grade. Ungem cu un pic de unt o tava rotunda cu diametrul de 22 cm , (de preferat cu fundul detasabil).
Maruntim biscutii bine, dupa care ii amestecam cu untul topit. Turnam aceasta compozitie in tava si o apasam cu ajutorul podului palmei pe baza formei de copt dar si pe peretii acesteia. Puneti forma in frigider in timp ce pregatiti umplutura.
Bateti crema de branza cu zaharul, puneti si smantana si continuam sa batem vanilia si coaja de lamaie. Batem pana devine cremos si adaugam si cele trei oua unul cate unul, batand in continuare. Adaugam si stafidele hidratate pe care le scurgem bine de apa.
Toata aceasta compozitie o turnam in forma de copt unde am pus blatul de biscuiti si coacem in cuptor timp de 50-60 minute la 160 grade. Dupa ce s-a copt, oprim cuptorul dar lasam prajitura in cuptor cu usa deschisa vreo ora pana se raceste bine, in felul asta nu se va crapa si va arata super frumos!
Pofta buna!

Reteta de pasca


CITESTE SI: Desert de Paste. Tarta cu lime si lapte condensat
CITESTE SI: Reteta de post – Rulada de biscuiti

Acest articol a fost actualizat la: 2016-04-29T14:00:14+03:00 14:00

Share
Scris de
Vlad Tanase

Acest site foloseste cookies.

Read More