Chef Sidia Sissoko, fost participant in emisiunea Masterchef, recomanda pentru masa de Paste reteta de drob de miel in foietaj. O reteta traditionala, adaptata dupa gusturile bucatarului Sissoko, in tendinte frantuzesti.
Reteta drob de miel in foietaj – Ingrediente:
1.5 kg de organe de miel (exclus ficat)
1 k g de ficat de miel
doua foi aluat foietaj
4 cepe mari
3 legaturi de ceapa verde
3 legaturi de usturoi verde
3 legaturi de patrunjel
4 legaturi de marar
5 oua + un galbenus
ulei petru prajit
50 ml vin alb sec
sare
piper negru
Reteta drob de miel in foietaj – Modul de preparare:
Organele se curata, se spala (atentie la rinichi) si se fierb dupa care se pun deoparte.
Se prajeste ficatul la nivel mediu, se scoate si se pune deoparte.
In uleiul ramas dupa prajirea ficatului se caleste ceapa tocata marunt care la final se stinge cu vin.
Organele plus jumatate din cantitatea de ficat racite vot fi trecute prin masina de tocat impreuna cu ceapa verde, usturoiul, mararul si partunjelul.
Jumatatea de ficat ramasa va fi taiata cubulete, adaugata peste amestecul rezultat din organe impreuna cu ouale .
Se va amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.
Se adauga sare si piper dupa gust.
CITESTE SI: Reteta de pasca fara aluat, recomandata de castigatoarea Masterchef
CITESTE SI: Desert de Paste. Tarta cu lime si lapte condensat
Compozitia va fi adaugata pe o foaie de aluat peste care se va aseza cealalta foaie, ca un capac.
Se va inchide si presa astfel incat drobul sa fie inchis ermetic.
Se badijoneaza pe deasupra cu galbenusul si se perforeaza de doua trei ori pentru a permite aburului sa iasa.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 190˚C timp de 30 minute (pana se rumeneste).
Se scoate pe un grilaj la racit.
Pofta buna!
Acest site foloseste cookies.
Read More