Carnea de miel este una dintre cele mai „vanate” de romani in piete, supermarketuri, pe tarabele de la targurile de Paste. Mielul este unul din simbolurile Sarbatorii Invierii Domnului, iar din acest animal sacrificat drag Domnului se pregatesc an de an o serie de preparate culinare.
Una din aceste retete este „pulpa de miel la tava”. Pentru ca mielul sa nu aiba acel gust pe care multi il numesc ciudat, iti spunem mai jos cum si cu ce trebuie sa condimentezi pulpa.
INGREDIENTE:
– o pulpa mare de miel;
– 5 catei de usturoi;
– 5 linguri de ulei de masline;
– o lingurita de boia de ardei;
– o lingurita de rozmarin;
– o lingurita de cimbru;
– o lingurita de oregano;
– sare si piper, dupa gust.
CUM SE PREPARA:
1. Inainte de toate, spala bine carnea. Stropeste-o apoi cu ulei de masline si presara cimbru uscat. Acesta e primul pas prin care vei scapa de mirosul si gustul specific mielului.
2. Pune carnea de miel imbibat in ulei de masline intr-o tava din aluminiu. Presara peste carne restul condimentelor: cimbru, oregano, boia de ardei si rozmarin. Acopera tava cu o foaie de aluminiu si pune-o in frigider. Se lasa la frigider, de regula, 12 de ore.
3. Scoate pulpa din frigider dupa 12 ore si pregateste o tava noua pentru a pune pielul in cuptor. Unge tava cu ulei de masline si pune pulpa de miel in aceasta tava. Presara din cealalta tava ingredientele care au mai ramas sau s-au scurs din sucul propriu al carnii. Acopera si aceasta tava cu o foaie de aluminiu.
4. Da cuptorul la 250 de grade pentru aproximativ o ora. Cand pulpa este gata se poate servi fie cu legume fierte sau facute la gratar, fie cu cartofi taranesti fierti la ceaun. Pofta buna!
Acest site foloseste cookies.
Read More