Connect with us
Piftie de porc retetă de Crăciun

Știri

Rețetă de piftie de porc sau răcituri, secretul magic al bucătăreselor

Gospodinele sunt în toiul pregătorilor pentru Crăciun. Iată o rețetă simplă de piftie de porc sau curcan.

Nicio masă de Crăciun nu este completă fără piftia de porc sau, cum mai este denumită, răcitură. Acest fel de mâncare este foarte gustos și apreciat de oricine, deși necesită mult timp de preparare. Iată secretele pentru că piftia făcută de tine să fie perfectă!

Iată secretele piftiei de porc și modul de preparare – Răcituri

În unele zone ale țarii acestui preparat i se mai spune și răcituri.

1. Dacă alegi să gătești piftie de porc, trebuie să știi cel mai important SECRET: această trebuie lăsată la înmuiat cu o seară înainte de a te apucă de gătit! Dacă totuși ai uitat sau nu ai avut timp, ar fi bine să o lași la înmuiat timp de 2-3 ore înainte de a o fierbe. Această se va înmuia și tot sângele închegat va fi îndepărtat, iar piftia ta va fi foarte bună!

2. Când pui carnea la fiert, ai grijă că nivelul apei să depășească carnea doar cu 7 cm și nu mai adaugă apa cât timp fierbe carnea! Apa trebuie să se evapore și să scadă mai mult de jumătate.

3. Nu pune capac deasupra oalei.

4. În primele 5 minute în care carnea fierbe, stai cu ochii pe cratiță și înlătura spumă care se formează deasupra, cu ajutorul unei linguri de lemn.

5. Carnea trebuie lăsată la FOC MIC cel puțin 5 ore, pentru a fi fragedă și gustoasă. Amestecă periodic.

6. Când fierbi legumele (separat de carne!), nu îndepărta coajă de la ceapă. Dacă o fierbi așa, ingredientele vor prinde o culoare aurie, iar piftia ta va arată senzațional.

 

Citește mai mult despre cum se prepară piftia de porc.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top