Rețetele de Crăciun sunt la mare căutare în această perioadă, la final de 2018. Sarmalele sunt pe primul loc în topul celor mai preparate mâncăruri de Crăciun. Fripturile la cuptor și chiar ciorbele sunt pe locurile următoare.
Locul 3 – Dacă primele două locuri sunt ocupate de feluri principale de mâncăruri. Locul 3 este asigurat desertului. Rețetele de cozonaci sunt în topul deserturilor de Crăciun 2018.
Un patiser de renume ne-a spus că un cozonac iese bun dacă alegi făina bună. Rețetele de cozonaci sunt cu nucă, mac, cacao sau ciocolată.
Locul 2 – Friptură fragedă de Crăciun, secretul magic din bucătăriile chef-ilor
Un preparat tradițional este friptura fragedă. Fiecare gospodină are propiul secret. Noi am cules cele mai bune sfaturi pentru ca friptura de porc, pui sau vită să fie cea mai fragedă și specială.
Locul 1 – Sarmalele, unul din cele mai clasice preparare din România la masa de Crăciun. Reteța este simplă, însă modul de preparare face diferența. Și în 2018 rămân pe primul loc.
Pe primul loc se situează un fel de mâncare tradițional. Sarmalele sunt gătite de aproape toate gospodinele din România de Crăciun. Având un gust unic și un miros special, aproape în orice casă rețetă de sarmale nu este uitată nici în 2018.
Fiecare casă are propia rețetă de sarmale. Gospodinele adaugă după gust diferite condimente care le fac unice. Bucătarii de mâncare românească spun că adevăratul secret este varza. Aceasta trebuie să fie murată corect și atent pregătită.
Un kilogram de carne de porc; 3 cepe mari; 3-4 linguri de orez; 5 linguri de pastă de roșii; aproximativ 3 kilograme de varză murată; o linguriță de cimbru pisat; 300 grame de costiță afumată; 2,3 foi de dafin și sare și piper (se adaugă după gust)
Dacă vreți să preparați sarmalele, iată rețeta noastră.
Acest articol a fost actualizat la: 2018-12-24T17:24:39+02:00 17:24
Acest site foloseste cookies.
Read More