Connect with us
Revelionul în străinătate sau clasica petrecere pe meleagurile autohtone? Anul acesta, mai mulți români aleg străinătatea

Știri

Revelionul în străinătate – 4 din 5 români aleg destinații îndepărtate

Revelionul în străinătate sau clasica petrecere pe meleagurile autohtone? Veșnica întrebare pe care și-o pun toți românii pare să aibă un răspuns mai categoric ca niciodată, în acest an.

Revelion în străinătate – prețuri și preferințe

Prin comparație cu anul trecut, numărul cetățenilor români care își vor petrece revelionul peste hotare a crescut substanțial. Federatia Patronatelor din Turismul Românesc au comparat cifrele de anul trecut cu cele înregistrate în acest an. În 2015, 147.000 din 150.000 au optat pentru un revelion în România.

Aceeași instituție anunță că din ce în ce mai mulți români aleg varianta city break-urilor în orașe precum Atena, Lisabona, Praga, Barcelona sau Madrid. Există și o zonă de clienți exclusiviști care se orientează către orașe mai scumpe precum Dubai sau Miami. Nici insule precum Zanzibar nu lipsesc de pe lista de preferințe a conaționalilor.

Agențiile de turism au anticipat trend-ul și pun la dispoziția doritorilor o gamă largă de pachete pentru Crăciun și Revelion. Prețurile accesibile tuturor buzunarelor deschid orizonturile românilor care tind să-și petreacă sărbătorile departe de cotidianul autohton.

Cazare Crăciun și Revelion pe Valea Prahovei: Peste 90% din locurile de cazare sunt deja rezervate

După cum era de așteptat, destinațiile europene, abordabile cu mașina personală sunt cele mai căutate. Categoria celor care preferă să zboare cu avionul este ceva mai restrânsă în special datorită costurilor superioare. Totodată, există și capitolul comoditate a călătoriei la care mașina întrece avionul.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top