Connect with us
Revista presei

Știri

Revista presei: Alegerile din SUA, victoria lui Trump, Românii din jurul noului președinte al Amercii

Revista presei 10 noiembrie. Victoria lui Donald Trump la alegerile SUA 2016 ține prima pagină în presa de astăzi. Iată care este revista presei din 10 noiembrie.

Noul președinte al Amercii, Donald Trump este cel mai discutat om zilele acestea. Toate ziarele din România, televiziunile și site-urile de știri scriu despre victoria celui mai contestat candidat din istoria SUA.

Nici Hillary Clinton nu este absentă din știrile de astazi. Rezultatele la alegerile din SUA au surprins însă deoarece presa și media americană a făcut o campanie puternică de susținere a democratei.

Revista presei știri externe 10 noiembrie

Ce aduce României victoria lui Trump. Analizele specialiştilor în politică externă în ceea ce priveşte efectul Trump asupra României arată că noul preşedinte al SUA e preocupat mai mult de politica internă, însă cultivarea bunelor relaţii pe care le avem de decenii cu republicanii ar fi un atu pentru consolidarea Parteneriatului Strategic. Liderii politici de la Bucureşti au fost luaţi prin surprindere de victoria lui Trump în detrimentul contracandidatei democrate, Hillary Clinton. „Poporul american a vorbit. Pe toate cele trei linii de clivaj, respectiv falia politică (sistem versus anti-sistem), falia economică (globalism versus americanism) şi falia culturală nerostită (corectitudine politică versus supremaţia albă), opţiunea Trump a triumfat. Americanii «şi-au luat ţara înapoi» într-o manieră care îi îngrozeşte pe cei 47% care au votat pentru Hillary Clinton, pe o parte din cei care au stat acasă şi mai ales pe cei mici din lumea occidentală, cum suntem noi, care mizau pe America pentru securitatea lor“, arată Valentin Naumescu, analist de politică externă, într-un articol publicat pe platforma cursdeguvernare.ro. Citeste mai mult: adev.ro/ogdxwt

Alegeri SUA 2016. Marea revoluţie americană din noiembrie INFOGRAFIE. Republicanul Donald Trump va fi al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, după ce a obţinut o victorie descrisă de el drept „istorică“ în faţa rivalei sale democrate, Hillary Clinton. Victoria miliardarului este produsul unei revolte împotriva sistemului şi a status-quo-ului politic.Victoria în alegerile prezidenţiale de marţi a miliardarului Donald Trump este descrisă de mulţi drept „surprinzătoare“, după ce majoritatea sondajelor sugerau că va învinge Hillary Clinton. Miliardarul s-a bucurat de sustinerea a 289 de electori, iar pentru a obţine victoria, el avea nevoie de cel putin 270 de electori din cele 50 de state din SUA, iar Hillary Clinton, deşi a câştigat votul popular, cu un avans (miercuri seară) de peste 150.000 de voturi, a obţinut votul doar a 218 electori. În istoria electoral americană s-a mai întâmplat de patru ori ca cel care câştigat să piardă votul popular, inclusiv în 2000, când Al Gore a obţinut cu 544.000 mai multe voturi decât George W. Bush, pierzând însă cursa pentru Casa Albă. Citeste mai mult: adev.ro/oge1lr

Revista presei: Ce a pus Iohannis de despre victoria lui Trump

Preşedintele Klaus Iohannis, scrisoare de felicitare lui Donald Trump. Preşedintele Klaus Iohannis a adresat o scrisoare de felicitare preşedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. În care îşi exprimă întreaga disponibilitate de a conlucra cu acesta. În promovarea obiectivelor comune şi a unei relaţii transatlantice puternice şi dinamice. „Şeful statului român a evidenţiat relaţia solidă dintre România şi Statele Unite ale Americii. Prin Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al ţării noastre. În calitate de membru NATO şi UE”, arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat transmis AGERPRES. Junralul.

România libera: Analiză. America a crezut în măreția promisă de Donald Trump. Republicanul a luat prin surprindere o lume intreaga. A devenit cel de-al 45-lea presedinte al Lumii Libere.
analiza-castigator-trump-alegeri-sua-rezultate

Odată cu alegerea, inimaginabilă acum câteva luni, a lui Do­nald Trump ca preşedinte al Statelor Unite, lumea întreagă intră într-o perioadă care în momentul de faţă se arată foarte incertă.

Din Europa până în Asia, guvernele au reacţionat cu reţinere, în timp ce susţinătorii noului preşedinte au salutat rezultatul ca fiind un triumf al poporului asupra unui establishment ce a eşuat – Revista presei

Reviasta presei: Afacerist imobiliar, miliardar fără scrupule şi fost moderator de reality show, Donald Trump s-a cocoţat pe un val de furie a americanilor la adresa elitelor de la Washington şi a dinastiilor politice, mulţi dintre votanţi simţindu-se abandonaţi de un sistem elitist. Contracandidata sa, democrata Hillary Clinton, avea o carte de vizită „în aur“, cu experienţă ca fostă Primă Doamnă, senator şi secretar de stat, dar şi multe probleme majore de imagine şi de integritate. Romania libera.

VIDEO Hillary Clinton isi recunoaste public infrangerea. ”Donald Trump va fi presedintele nostru. Ii datoram sansa de a conduce.”Candidata democrata la prezidentialele american, Hillary Clinton, si-a recunoscut miercuri infrangerea. Și le-a cerut partizanilor sai sa dea dovada de „deschidere de spirit”. De asemenea sa ii ofere lui Donald Trump „sansa de a conduce” America. Hotnews.

Presedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, si Donald Trump au convenit sa se aiba o intrevedere, a anuntat miercuri la Ciudad de Mexico seful statului mexican. Adresand felicitari presedintelui american recent ales, transmit AFP si EFE. Hotnews.

Daca ii intelegi resorturile reale, victoria lui Donald Trump nu cred ca este atat de socanta pe cat o considera multa lume.

Dupa Brexit, pentru ca aceste resorturi sunt asemanatoare, este cea de-a doua mare palma pe care o primeste o clasa politica traditionala cu mult prea desprinsa de electorat si problemele ei reale, cu mult prea izolata sub globul de cristal al corectitudinii politice si de care omul obisnuit, simplu, mai putin educat, mai putin adaptabil se simte abandonat in fata unor pericole economice care incep sa ii sufoce viata.
De ce a castigat Donald Trump? Pentru ca America profunda este furioasa pe rezultatele economice ale administratiei Obama, este inspaimantata de constanta degradare a nivelului de trai, pe risipirea pana la urma chiar a visului american in care drumul spre prosperitate este larg deschis in functie de propriile eforturi. Hotnews.

Revista presei știri mondene

Ilie Nastase, despre prietenia cu Donald Trump! „M-am imprietenit cu el, m-a tot invitat la el acasa. Doar nu o sa-i zic domnule presedinte?!” Citeste despre asta si pe huff.ro.

Ilie Nastase a avut ocazia sa il cunoasca pe actualul presedinte ales al Statelor Unite ale Americii in urma cu multi ani, ocazie cu care s-au si imprietenit, informeaza Mediafax. Ilie Nastase si Donald Trump s-au cunoscut in perioada in care Nastase inca mai activa ca jucator de tenis. WOWbiz Cea mai proasta veste pentru Simona Gherghe! Curtea de Apel Iasi a admis proba cu martori in procesul de defaimare pe care un doctor i l-a deschis vedetei tv! De doi ani, un medic se judeca prin instante cu Simona Gherghe, pe care o acuza de defaimare si de lezarea imaginii. wowbiz.

Lidia Buble a vorbit despre căsătoria cu Răzvan Simion: „Suntem ca și căsătoriți”

Lidia Buble și Răzvan Simion formează un cuplu stabil de aproape doi ani. Ce doi locuiesc împreună, însă, cu toate acestea, cântăreața și prezentatorul tv nu au planuri de viitor. Lidia Buble a declarat de curând că nu s-a gândit la căsătorie și preferă ca lucrurile să vină natural.

„Nu, încă nu. În orice cuplu mai vorbeşti din când în când, dar încă nu ne-am propus, nu avem ceva programat.(n.r căsătorie) Lăsăm să vină totul natural, nu vrem să forţăm absolut nimic. Suntem bine, suntem ca şi căsătoriţi”, a spus Lidia Buble, conform huff.ro.

Revista presei 10 noiembrie – economie

Europa în „Era Trump“: Teama de protecţionism şi de bariere comerciale macină companiile nemţeşti, Europa Centrală ar trebui să se aştepte la o concurenţă crâncenă pentru investitori şi locuri de muncă, iar NATO la şantaje din partea Americii. ZF.

Romania Polonia LIVE vineri, 11 noiembrie pe huff.ro

Sambata, 20:00 KOnstelatia Campionilor. Spetcu si Amansio vor sa fie campioni pentru Romania! 

Special: Vrem la Mondial! Vineri, de la 20:30, TOT ce se intampla inainte, in timpul si dupa Romania – Polonia!
Sambata, 20:00 KOnstelatia Campionilor. Spetcu si Amansio vor sa fie campioni pentru Romania.
Special: Vrem la Mondial! Vineri, de la 20:30 Romania – Polonia.

Stirile zilei 9 și 10 octombrie sunt și pe huff.ro.

Știrile Huff.ro 9 noiembrie

Crimă la Timișoara: Tânăra de 18 ani care și-a ucis iubitul a fost arestată
Lidia Buble a vorbit despre căsătoria cu Răzvan Simion: „Suntem ca și căsătoriți”Nicoleta Luciu a dezvăluit secretul pentru a scăpa de vergeturi
Klaus Iohannis, despre unirea României cu Basarabia: „Este posibil, dar nu în viitorul apropiat”
Londra: Accident de tramvai, șapte morți și peste 50 de răniți
Ilie Năstase a vorbit despre relația cu Donald Trump, noul președinte al SUA

Vezi cele mai noi știri pe huff.ro.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top