Connect with us

Știri

„Revoluția fiscală” a PSD se amână. Ce se va întâmpla cu salariile românilor

Revoluția fiscală a PSD a suferit o a doua amânare. Protestele de stradă de duminică, dar și criticile dure venite din partea sindicatelor și a patronatelor i-a făcut pe membrii Executivului să analizeze din nou măsurile privind taxele de anul viitor.

Mai mult decât atât, măsurile fiscale anunțate de PSD au fost criticate și de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Am transmis și în cadrul ședinței AMR faptul că pentru toate primăriile de municipii, nu doar pentru Primăria Municipiului București, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune, ci din contră. Dimpotrivă, pentru că vor fi bani mai puțini la buget, pentru investiții, ar fi o lovitură foarte mare pentru toate comunitățile, de aceea am solicitat și mă bucur că am primit un răspuns pozitiv și din partea premierului. O îmbunătățire a acestui proiect sau, dacă va rămâne în varianta actuală, stabilirea unui sistem de compensări”, a spus Gabriela Firea.

Premierul Mihai Tudose a anunțat că nu crede că ordonanța de urgență privind modificările fiscale va fi discutată în ședința de miercuri a Executivului. Liderii PSD s-au întâlnit în ședință de urgență luni pentru a decide ce se întâmplă cu schimbările anunțate.

”Eu cred că atunci când este vorba despre adoptarea în Guvern a unui pachet de măsuri atăt de importante eu cred că rapiditatea nu este factorul cheie. Eu cred că din contră. Necesitatea de a analiza așezat toate aspectele și toate consecințele pe care le comportă o astfel de decizie este numai un act de normal până la urmă, de minimă înțelepciune. Dar n-are nicio importanță, poate să fie și a treia (amânare, n.red.).” – a spus și președintele ALDE, Călin Popescu Tăricanu.

Principalele modificări cu impact ridicat asupra cetățenilor sunt: trecerea plății tuturor contribuțiilor în sarcina salariaților, scăderea impozitului de venit de la 16% la 10%, sau creşterea cu 60% a deducerilor personale pentru angajații cu salarii mici .

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top