Rezultate alegeri locale 2016. Catalin Predoiu a demisionat de la conducerea PNL Bucuresti

06.06.2016
Rezultate alegeri locale 2016. Catalin Predoiu a demisionat de la conducerea PNL Bucuresti

Fostul candidat la Primaria Capitalei si-a depus luni mandatul de presedinte al PNL Bucuresti, conform Mediafax. Decizia lui Predoiu vine pe fondul rezultatului slab obtinut in cursa pentru Primaria Capitalei.

Candidatul PNL a terminat cursa pentru Primaria Generala pe locul trei, la diferenta mare de candidatii PSD si USB. In aceste conditii, liberalii au convocat sedinta Biroului Politic National pentru miercuri, ora 15:00. La acea data, vor fi discutate si masurile care se impun cu privire la rezultatul obtinut in alegerile locale.

Intr-una dintre reactiile avute dupa alegerile locale, copresedintele PNL Vasile Baga a declarat ca este dezamagit de rezultatul de la Bucuresti, dar nu si de cel obtinut de liberali in tara. Fostul candidat liberal la PMB, Cristian Busoi, este principalul favorit pentru inlocuirea lui Predoiu in fruntea PNL Bucuresti.

In prezent, liderii PNL Vasile Blaga si Alina Gorghiu centralizeaza si fac numaratoarea paralela a voturilor, la nivel national. Primele estimari indica faptul ca pe plan national, PNL a fost preferat de aproximativ 34% dintre votanti, dar este de asteptat ca acest procent sa scada. Daca va inregistra un scor apropiat de 30% sau sub acest prag, PNL risca sa nu isi atinga obiectivul pe care si-l propusese pentru alegerile locale.

Citeste si: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 – Partiale si Finale

REZULTATE BEC ALEGERI LOCALE 2016. Bucuresti, marile orase si judete

Gabriela Vranceanu Firea a fost preferata de majoritatea bucurestenilor iesiti la vot si este noul Primar General al Capitalei. Firea doreste incurajarea si sprijinirea amplasarii de centrale noi de producere a energiei termice in cogenerare de inalta eficienta. Se spera ca energia termica furnizata va fi la parametri de calitate in mod continuu si la un cost mai mic.

Masura costa in jur de 350 de milioane de euro si ar duce la o economie anuala la bugetul Primariei de cel putin 40 de milioane de euro prin diminuarea pierderilor acoperite prin subventie, conform capital.ro. Banii pentru proiect ar urma sa fie suportati de Primaria Generala, dar se incearca si atragerea de fonduri europene nerambursabile.