Rezultate Bacalaureat 2018. Ministerul Educației a publicat notele pentru absolvenții claselor a XII-a. Contestațiile pot fi depuse între orele 12,00 – 16,00. Rezultatele finale sunt afișate pe 9 iulie.
Notele obținute de elevi au fost publicate pe HUFF.RO. Tot aici găsiți și notele pentru fiecare județ în parte.
VEZI REZULTATE BAC 2018 AICI
Cei peste 136.871 de candidaţi din toate promoţiile care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat au susţinut joi ultima probă scrisă din această sesiune – proba la alegere a profilului şi specializării.
Citește și Note BAC 2018. Primele rezultate și ce se întâmplă dacă ai media 5.99
În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz. Totul prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.”
Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală. Asta întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.
În premieră, probele orale ale examenului de bacalaureat au fost susţinute de elevi în luna februarie.
Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică. Se va calcula cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.
Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe. Nici pentru cei care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.
NOTE BAC 2018 AICI
Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen. Contestația se face în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.
Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc c ontestaţiile şi le înregistrează.
Citește și Edu.ro rezultate Bac 2018: Note online pentru fiecare județ
Pe bacalaureat.edu.ro și www.huff.ro găsești toate informațiile legate de examenele susținute de absolvenții clasei a XII-a.
Cererile prin care se contestă notele obţinute la e valuarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele. Respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare.
Candidații care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Aceștia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminați.
Acest articol a fost actualizat la: 4 iulie 2018 10:45